Barankos - Varšuvos žiedeliai su kmynais

2017-11-19 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Barankos - Varšuvos žiedeliai su kmynais
Tokių nesaldžių barankų receptą labai seniai radau viename žurnale. Jau tikrai nepasakysiu kaip jis vadinosi. Jame jos buvo pavadintos - varšuvos žiedeliai. Mums jos tikrai patiko ir kartas nuo karto pasigaminame jas savo namuose, kai norisi ką nors užkąsti jos labai tinka.

Ingredientai

    • sviestas: 110 gramų
    • tarkuotas kietasis sūris: 75 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • malta paprika: žiupsnelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 185 gramų
     Aptepimui:
    • kiaušiniai: 1 (išplakto)
    Papuošimui:
    • kmynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą suplakame iki putų.
  2. 2. Tada įdedame sūrį, kiaušinius, prieskonius bei gerai išmaišome.
  3. 3. Po to įmaišome miltus.
  4. 4. Tešlą 60 minučių pastatome vėsioje vietoje.
  5. 5. Paskui plonai iškočiojame ant stalo (tešlalentės), apibarstyto su nedideliu miltų kiekiu bei išspaudžiame žiedelius. Juos sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame kiaušiniu, žiedelius apibarstome kmynais.
  6. 6. Tuomet kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 8-12 minučių 200 laipsnių temperatūroje (kol gražiai paruduos).
  7. 7. Atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau barankų receptų rasite: Barankų receptai.
Garnyras: Troškinti mėlynieji kopūstai
(2)
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)
Baklažanų lazanija su varške
(1)