Tai mums pats skaniausias basmati ryžių virimo metodas, kuris neleidžia ryžiams sulipti, bei galite iškart juos naudoti kepimui. Virimui reikėtų turėti puodą su skaidriu dangčiu.
Ingredientai
basmati ryžiai: 1 puodelio
vanduo: 1,25 puodelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nuplauname ryžius. Juos maišome šaltame vandenyje, kol vanduo taps skaidrus.
2. Paskui ryžius nukošiame bei nusausiname
Reklama
3. Tuomet į puodą supilame vandenį bei suberiame ryžius.
4. Uždengiame puodą dangčiu bei verdame ant silpnos-vidutinės ugnies, kol vanduo pradės garuoti ir atrodys, kad tuoj užvirs.
5. Išjungiame ugnį, bet dangčio neatidarinėjame.
6. Tada paliekame ryžius dar maždaug 5 minutėms.
7. Paskui pamaigome ryžius šakute ir viskas - tobulai virti basmati ryžiai paruošti.
8. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.