Pupelių nauda yra tikrai didžiule, nes jose yra augalinių baltymų, amino rūgščių ir vitaminų, kurie yra itin svarbūs žmogaus organizmui. Dauguma mitybos specialistų mano, kad pupelės yra vienas iš naudingiausių maisto produktų.
Pupelės labai tinka ruošiant patiekalus sergantiems cukriniu diabetu. Protingos namų šeimininkės stengiasi naudoti pupeles gamindamos daugybę patiekalų, nes šis produktas yra itin naudingas, bet tuo pat metu ganėtinai prieinamas. Iš pupelių yra ruošiami įvairiausi
garnyrai, kotletai, jos dedamos į sriubas ir mišraines.
Patarimai verdant pupeles
- Perrenkame pupeles ir išmetame visas įtartinas. Tuomet kruopščiai nuplauname kiaurasamtyje po šaltu tekančiu vandeniu.
- Jeigu pupelės iš anksto nemirkomos 6-8 valandas, tuomet jos virs labai ilgai. Jeigu pamiršote išmirkyti pupeles, bet ruošiatės su jomis gaminti patiekalą, mūsų būdas pateiktas žemiau, padės pagreitinti gaminimo procesą.
- Pupeles reikia virti ant nedidelės kaitros ir nuolatos stebėti, kad vanduo neišgaruotų ir pupelės visada pasidengtų vandeniu.
- Kad pupelės netamsėtų, neuždengiame puodo dangčiu.
- Virti reikia užpylus 3-4 kartus didesniu kiekiu vandens ant mažos kaitros. Kadangi laikas, per kurį išverda ankštiniai, priklauso nuo daugelio dalykų (rūšies, slėgio), patartina nuolatos tikrinti, ar jie jau suminkštėjo.
- Paruoštos pupelės privalo būti minkštos ir lengvai sutraiškomos šakute.
- Pasūdome pupeles per paskutines 10 virimo minučių.