Traškūs kepti svogūnai

2024-08-19 Autorius WorldRecipes.lt

Traškūs kepti svogūnai
Svogūnai yra dažnai pamirštamas ingredientas, tačiau teisingai paruošti jie gali tapti tikru stalo akcentu. Šis receptas yra paprastas, tačiau pilnas skonio. Traškūs kepti svogūnai su švelniu grietinės padažu puikiai dera kaip užkandis arba garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Be to, svogūnai yra nepaprastai naudingi sveikatai, nes juose gausu vitaminų ir antioksidantų, padedančių kovoti su įvairiais sveikatos sutrikimais. Išbandykite šį receptą ir atraskite svogūnus iš naujo! 

Traškūs kepti svogūnai – puikus užkandis ar garnyras, kuris nustebins tiek svečius, tiek šeimos narius. Šio recepto pagrindinis ingredientas – svogūnai, kurie, tinkamai paruošti, tampa traškūs iš išorės, bet sultingi viduje. Svogūnai ne tik suteikia intensyvų skonį, bet ir turi daug naudingų savybių. Jie yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis kovoti su uždegimais ir stiprinantis imuninę sistemą. Be to, svogūnai yra turtingi vitaminais C, B6, bei maistinėmis skaidulomis, kurios prisideda prie sveiko virškinimo.

Alternatyvos: Norėdami pridėti šiek tiek kitokio skonio, galite naudoti raudonuosius svogūnus, kurie yra šiek tiek saldesni. Taip pat, vietoje grietinės, galite naudoti graikišką jogurtą, kuris suteiks šiek tiek rūgštelės.

Kalorijos: Visas patiekalas turi apie 400 kcal, o viena porcija (jei padalinsite į 4 porcijas) – apie 100 kcal. 

Ingredientai

    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Čiobreliai: pagal skonį
    • Grietinė: 100 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Kepimo skardą lengvai patepkite aliejumi ir tolygiai paskleiskite svogūnus.
  3. 3. Pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais pagal skonį.
  4. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite svogūnus apie 15 minučių, kol jie lengvai apskrus.
  5. 5. Tuo metu keptuvėje pašildykite grietinę, kol pradės virti.
  6. 6. Kai svogūnai bus apskrudę, užpilkite ant jų karštą grietinę, uždenkite folija ir kepkite dar 20 minučių, kol svogūnai taps minkšti, tačiau išlaikys traškumą.
  7. 7. Santrauka: Traškūs kepti svogūnai yra paprastas ir maistingas patiekalas, kurio paruošimui nereikia daug laiko. Šis receptas tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras. Išbandykite įvairias prieskonių kombinacijas ir atraskite savo mėgstamą svogūnų skonį.

Rimantas STASIULEVIČIUS

Puikus skonis
Atsakyti
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
(1)
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)
Naminiai sušiai - sushi | Receptas
(14)