Naminis gliukozės sirupas - receptas kaip pasigaminti

2021-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis gliukozės sirupas - receptas kaip pasigaminti
Gliukozės sirupas mano namuose dažniausiai būna naudojamas, kai prasideda įvairiausi kalėdiniai kepimai, bet žinoma galite jį naudoti jį visus metus. O kam pirkti, jei galite pasigaminti savo virtuvėje jau šiandien!

Man pačiai labai patinka įvairiausi kalėdiniai kepiniai, jų aromatas, spalva ir struktūra. Itin dažnai ingredientų sąraše esančiuose receptuose būna nurodomas gliukozės sirupas, bet kadangi jo neradau parduotuvėse yra tekę keletą kartų atsisakyti nuostabių receptų. Bet kažkada susidūriau su gliukozės sirupo receptu, kurį lengvai galima pasigaminti namuose. Kartą pabandžiau pasigaminti ir nuo to laiko šio sirupo neieškojau parduotuvėse, nors, tiesą pasakius, porą kartų jau mačiau gliukozės sirupą parduotuvių lentynose.

Naminio gliukozės sirupo grožis yra tas, kad jį galima paruošti būsimam naudojimui, jis gerai laikosi, na, o kaip jis pagerina kepinius, net žodžiais nenusakysi, tiesiog reikia išbandyti!

Norėdami namuose pasigaminti gliukozės sirupo, paimkite išvardytus maisto produktus. Čia privalu naudoti svarstykles, nes ingredientų svoris yra iš esmės svarbus.

Ingredientai

    • cukrus: 300 gramų
    • vanduo: 130 mililitrų
    • soda: 1,2 gramo
    • citrinos rūgštis: 1,7 gramo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruoškite visus ingredientus, kurių mums prireiks.
  2. 2. Supilame cukrų į puodą storu dugnu.
  3. Reklama
  4. 3. Pilame vandenį į cukrų.
  5. 4. Statome puodą ant kaitros ir leidžiame cukrui ištirpti vandenyje ir tada sirupui užvirti.
  6. 5. Supilame citrinos rūgštelę, verdame maždaug 25-30 minučių, kol sirupas sutirštėja.
  7. 6. Po to išjungiame ugnį ir leidžiame sirupui truputį atvėsti.
  8. 7. Tada sudedame sodą, prasidės reakcija ir ant viršaus atsiras tarsi puta.
  9. 8. Reikia leisti sirupui pastovėti ir puta po truputį pradings.
  10. 9. Ir šitaip jį jau galima pradėti naudoti įvairiems kepiniams.
  11. 10. Dėl kalėdinių meduolių sirupą galima dar pakaitinti maždaug 5-7 minutes ant vidutinės kaitros, tada jis įgaus gražią karamelinę spalvą. Toks sirupas ir kepinį padaro gražios spalvos. Bet čia jau kaip kam patinka ir norisi.
  12. 11. Sirupas namų sąlygomis gaunasi tiesiog pasakiškas. Galima jį naudoti savo kepiniams, bet taip pat galima susipilti į stiklainį, uždaryti dangteliu ir laikyti šaldytuve ganėtinai ilgai!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau sirupų receptų rasite: Sirupų receptai.
Naminis gliukozės sirupas - receptas kaip pasigaminti

I

Tai nėra gliukozės sirupas. Tai degintas invertinis cukrus. Cukrų (sacharozė) sudaro gliukozė ir fruktozė lygiomis dalimis, vykdant reakcijas suskyla į gliukozę ir fruktozę. Todėl iš paprasto cukraus neįmanoma namų sąlygomis gauti gliukozės sirupą.
Atsakyti
Karšti kepti sušiai
(45)
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)
Kaip sunokinti avokadą arba kaip greitai sunokinti avokadus?
(3)