Avokaduose yra labai daug gerų medžiagų: vitaminų C, E, D, K, B, angliavandenių ir net 35 procentinių augalinių riebalų, kurie idealiai pakeis gyvulinius. Nors avokadas savąją tekstūra gali iš dalies priminti sviestą, vis gi jis yra nepalyginamai sveikesnė alternatyva, kurią jau spėjo pamėgti ir mūsų šalyje, rodo įvairiausių prekybos tinklų pateikiami duomenys. Šį kartą pasidalinsime ne tik patarimais kaip greitai sunokinti avokadą, bet ir pateiksime tris nuostabius receptus, iš jo, kurie Jums tikrai patiks.
Avokado minkštimas tai gelsvai žalsvos spalvos ir riebus. Vidurio Amerikoje toks augalas žinomas daugiau nei 8000 metų ir kartas karto yra pavadinamas miško sviestu. Vienas avokadų medis per metus gali sunokinti iki 200 vaisių. Avokadai gali būti valgomi vieni, pagardinti druska ir pipirais, jų galima dėti į salotas, galima gaminti įvairias užtepėlės, desertus ar net kepinius. Prie avokadų labai derės bazilikai, česnakai, aitriosios paprikos, kalendrų lapai, mėtos bei petražolės.
Nėra svarbu, ar esate stipriai pažengęs sveikuolis ir avokadus dedate į rytinius glotnučius, ar valgote juos tarsi virtus kiaušinius - tik su druska ir viskas. Bet kuriuo atveju, avokadų jums privalu turėti sunokusių. Pasidalinsime keliais patarimais, kaip savo namuose avokadus sunokinti tarsi pagal grafiką. Nuo šiol puikiai žinosite, ką daryti, kad tarsi akmenys kieti avokadai pavirstų malonios konsistencijos tarsi uoga (tikriausiai jau puikiai žinote, kad avokadas nėra daržovė).