Benedikto kiaušinis arba kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?

2020-02-26 Autorius WorldRecipes.lt

Benedikto kiaušinis arba kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?
Kiaušiniai - nuostabus baltymais praturtintas maisto produktas. Ypač sportuojantys asmenys stengiasi kiaušinius įtraukti kuo dažniau į savo mitybos racioną. Nors kiaušinio trynys ir turi cholesterolio - jame randame ne tik riebalų, bet taipogi ir gausų tų pačių baltymų kiekį, tad prieš gaminant nereikia skubėti išmesti šios kiaušinio dalies (nors kiti taip ir mėgsta padaryti).

Yra labai gerai žinoma, kad bet koks sveikas maistas tam, kad būtų kuo naudingesnis žmogaus organizmui, turi būti ir sveikai paruoštas. Nereikalingi papildomi padažai, riebalai arba prieskoniai sveiką produktą gali paversti ir ne itin sveiku arba visai nesveiku. Kalbant apie kiaušinius - jų nauda taipogi gerokai priklauso nuo apdorojimo, paruošimo ir patiekimo. Kepant mums įprastą kiaušinienę dažnas labai mėgsta naudoti riebalus arba kitaip tariant, jų reikia tam, kad maistas gaminant nepridegtų. Virti kiaušiniai gali būti ir kiek pabodę. Norint skysto, arba kieto kiaušinio - ne visada gausime norimą nuostabų rezultatą. Bet visai kitas reikalas yra benedikto kiaušinis. Virtas kiaušinis be lukšto - matai norimą rezultatą, nori skysčiau - trauki lauk, kiečiau - palieki vandenyje dar keletui minučių. Benedikto kiaušiniui visai nereikia papildomų riebalų. Tik vandens virimui.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai
    • vanduo (virimui)
    • obuolių actas: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pripilame į puodelį vandens ir palaukiame kol šis pradės virti.
  2. 2. Tuomet įpilame šlakelį obuolių acto
  3. Reklama
  4. 3. Šakutės pagalba pasukame vandenį, šitaip sudarome sūkuriuką.
  5. 4. Nieko nelaukdami į sūkurio vidų atsargiai įleidžiame įmuštą kiaušinį.
  6. 5. Sūkurys neleis masei labai išsiplėsti bei sulaikys ovalią jos formą.
  7. 6. Kiaušiniui verdant, kiaurasamčiu iškeliame ir pirštu tikriname norimą rezultatą.
  8. 7. Jeigu norisi skysto trynio - baltymas turi būti pilnai išviręs, o trynys minkštesnis. Norint kieto – visas kiaušinis sukietėjęs.
  9. 8. Patiekiame pagal receptą arba idėją - prie makaronų, ant pilno grūdo duonos su avokadu, prie avižinės košės. Apibarstome žolelėmis ir, jei norisi, žiupsneliu jūros arba himalajų druskos. Skanaujame!
  10. 9. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kiaušinių receptų rasite: Kiaušinių receptai.


Aurelija

Patys tobuliausi pusryčiai. Visiems rekomenduoju! :)
Atsakyti
Benedikto kiaušinis arba kaip pagaminti tobulą benedikto kiaušinį?
Škotiški kiaušiniai
(4)
Orkaitėje kepti kiaušiniai
(4)
Marinuoti kiaušiniai
(5)