Omletas su pievagrybiais ir šonine keksiukų formelėse

2023-06-23 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Omletas su pievagrybiais ir šonine keksiukų formelėse
Jau tikrai esu sakiusi ir dar kartą tą pasikartosiu, kad kiaušinių patiekalai mūsų šeimoje pusryčiams yra labai mėgstami. Mums patinka jie tiek kepti, tiek virti. Šį kartą dalinuosi su jumis dar viena nuostabia idėja. Tai omletas su pievagrybiais, keptas keksiukų formelėse, sudarant iš šoninės krepšelį. Sotu, maistinga ir tikrai labai skanu. Gaminome jau ne kartą ir tikrai gaminsime dar. Pamėginkite ir Jūs! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 6 keksiukai.

Ingredientai

    • pievagrybiai: 6
    • kiaušiniai: 3
    • porai: 0,5
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • šaltai rūkyta šoninė: 100 gramų
    • krapai: pundelio
    • laiškinis česnakas: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia porą supjaustykite žiedais, pievagrybius riekelėmis, o česnaką pasmulkinkite.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Suberkite porus ir česnaką. Pakepinkite kelias minutes.
  4. 4. Tuomet sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite kelias minutes.
  5. 5. Kiaušinius muškite į dubenį, paplakite šakute. Įmaišykite kepintus pievagrybius su daržovėmis. Gerai išmaišykite.
  6. 6. Į keksiukų formeles klokite plonai pjaustytos šoninės juostelės, suformuojant krepšelį.
  7. 7. Šaukštu pilkite kiaušinio plakinį.
  8. 8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 15-20 minučių.
  9. 9. Iškepusius keksiukus pabarstykite susmulkintais žalumynais. Patiekite ir skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau omletų receptų rasite: Omletų receptai.
Omletas su pievagrybiais ir šonine keksiukų formelėse