Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė

2024-11-18 Autorius justina.paliusyte

Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė
Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė – sodraus skonio ir aromatingas užkandis, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Švelnus kiaušinių trynių ir tepamo sūrio derinys, pagardintas rūkyta žuvimi bei prieskoninėmis žolelėmis, sukuria išskirtinį skonio balansą. Kiekvienas kąsnis maloniai nustebins, o elegantiška patiekimo forma pavers šį užkandį tikru stalo puošybos elementu.

Redaktorės Vaidos komentaras
- puiki ir gardi užtepėlė, kurią galima panaudoti tiek kaip įdarą kiaušiniams, tiek kaip užtepą sumuštiniams. Patiekiant galima papildomai pabarstyti smulkintais žalumynais arba uždėti papildomus rūkytos žuvies gabalėlius. Tokia užtepėlė skanus pasirinkimas tiek vakarojant namuose, tiek laukiant svečių kompanijos. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 3 vnt. 
    • Karšto rūkymo upėtakis: 150 g
    • Šviežio sūrio užtepėlė: 1 valg. š.
    • Sūris: gabalėlis (tarkuoto)
    • Majonezas: 1 valg. š.
    • Prieskoninės žolelės: šiek tiek (krapai, laiškinis česnakas)
    • Česnakų granulės: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Duonos riekės: patiekimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinius išvirti kietai ir atvėsinti.
  2. 2. Tuo metu rūkytą žuvį nukaulinti ir nuimti odą. Žuvį susmulkinti ir sudėti į dubenėlį.
  3. Reklama
  4. 3. Išvirtus kiaušinius perpjauti per pusę. Trynius sudėti prie žuvies, baltymus išdėlioti lėkštėje.
  5. 4. Prie žuvies sudėti tepamą sūrį, majonezą, kiaušinių trynius, įtarkuoti fermentinio sūrio.
  6. 5. Pagardinti smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
  7. 6. Įdarą sudėti į kiaušinių baltymų puseles ir patiekti.
  8. 7. Taip pat užtepėlė gali būti dedama ant duonos riekelių ir patiekiama kaip mažas sumuštinukas.
Rūkytos žuvies ir kiaušinių užtepėlė
Receptų autorė justina.paliusyte
Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais
(2)