Troškinti žuvies kukuliai pomidorų padaže - keptuvėje

2024-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinti žuvies kukuliai pomidorų padaže - keptuvėje
Šiandien pas mus itin skanūs troškinti žuvies kukuliai pomidorų padaže. Aš juos troškinu keptuvėje ir galiu pasakyti, kad gaunasi fantastiški pietūs. Paruošti tikrai nėra sunku ir pavyks bene kiekvienam. Aš šį patiekalą gaminu iš menkės ir tiesą pasakius, nesu mėginusi pagaminti iš kitos žuvies. 

Beje, šiuos kukulius labai skanu patiekti su virtais spagečiais. Rekomenduoju! 

Ingredientai

    • menkės file: 2 didelių (maždaug 600 gramų)
    • kiaušinių: 1
    • džiūvėsėlių: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 1 skiltelės
    • svogūnų: 1
    • pomidorų tyrės Passata: 400 mililitrų
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • raudonų paprikų: 1
    • šaldytų žirnelių: 1 saujos
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • raudonėlio
    • maltos saldžiosios paprikos
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje žuvį sumalkite mėsmale (arba susmulkinkite kombainu) bei sumaišykite su kiaušiniu.
  2. 2. Berkite džiūvėsėlių, maltų paprikų, druskos bei pipirų. Rankomis suminkykite mažus kukulius (teniso kamuoliukų dydžio).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet papriką supjaustykite kubeliais. Apkepkite su svogūnais aliejuje. Įberkite miltų, gerai išmaišykite.
  5. 4. Supilkite pomidorų tyrę bei dar stiklinę vandens. Pagardinkite padažą druska, pipirais, raudonėliu, įspauskite česnako skiltelę.
  6. 5. Suberkite žirnelius, žuvies kukulius, uždenkite bei troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių.
  7. 6. Tada išvirkite makaronus bei patiekite kartu su kukulių padažu. Skanaukite!
Šventinis dviejų žuvų terinas
(1)
Žuvis: baramundžio filė su apelsinų-morkų padažu
(5)