Karšti kepti sušiai

2018-03-21 Autorius Skanūs kąsneliai

Karšti kepti sušiai
Įvairiausių sušių (sushi) variantų egzistuoja itin daug, aš šį kartą pateiksiu kaip gaminu savo virtuvėje, su lengvai prieinamais ingredientais.
 
Įdarui galite pasirinktis nuo agurko/avokado iki krevečių, omleto, krabų lazdelių, majonezo ar net ikrų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sušių ryžiai: 100 gramų (galima pasigaminti ir namie, pagal šį receptą)
    • Nori dumblio lapai: 2
    Sirupas ryžiams sulieti (galite gaminti pagal savo skonį, keisdami proporcijas):
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • lašiša
    • masago ikrai
    • avokadai
    • agurkai
    • iš esmės galima dėti viską pagal skonį (krevetės, ikrai, omletas, krabų lazdelės, tunas, majonezas)
    Patiekimui:
    • sojų padažas
    • vasabi krienai
    Tempurai (tik jei sušius norėsite apkepti):
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šaltas vanduo: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ryžius kruopščiai nuplauname trindamos tarp delnų dubenyje su daug vandens, vis keisdamos vandenį, kol taps skaidrus ir ne baltas.
  2. 2. Tuomet gerai nuplautus ryžius užpilkite su 250 mililitrų vandens, puode užvirkite ant stiprios ugnies maždaug 2-3 minutes, po to uždengusios virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Išvirus suliekite sirupu bei palikite atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Sirupui ryžių actą išmaišykite su druska bei cukrumi, kol ištirps druska ir cukrus. Galite trumpam įkišti į mikrobangų krosnelę.
  5. 4. Po to nori dumblį perlaužkite per pusę, dėkite ant bambukinio kilimėlio.
  6. 5. Rankas suvilgykite vandenius su šlakeliu acto bei imkite ketvirtadalį ryžių. Ryžius paskleiskite ant dumblio, palikdamos maždaug centimetrą apačioje. Ryžių visai nereikia spausti, tiesiog paskleisti.
  7. 6. Ant ryžių cente dėkite plonomis juostelėmis supjaustytą įdarą. Neperkraukite, nes bus ganėtinai sunku susukti.
  8. 7. Sukdamos abiejų rankų nykščiais spauskite įdarą, kad neiškristų, ir užlenkite viršutinį dumblio kraštą iki ryžių apačioje, likusį nori dumblio kraštelį (kuris nėra padengtas ryžiais) suvilgykite vandeniu bei prilenkite prie ritinėlio. Bambukiniu kilimėliu suformuokite sušį.
  9. 8. Viso pavyks pagaminti 4 ritinėlius sušio. Juos galite supjaustyti aštriu peiliu į maždaug 6-8 dalis ir patiekti arba iškepti tempuroje.
  10. 9. Tempura: Visus nurodytus produktus gera išmaišykite kartu iki vientisos masės.
  11. 10. Tada tešloje apvoliokite sušius.
  12. 11. Kepkite karštame aliejuje, kol dailiai apskrunda iš visų pusių. Tam tinka keptuvė arba "fritiūrinė".
  13. 12. Iškeptus supjaustykite bei nieko nelaukdamos patiekite. Valgykite pamirkydamos į sojų padažą bei su wasabi krienais. Skanaus!
  14. 13. Pastebėjimas: YouTube radau gerą sušių receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau suši receptų rasite: Suši receptai.
  16. karšti kepti sushi tempura tešloje


Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
(1)
Garnyras: Troškinti mėlynieji kopūstai
(2)
Naminiai sušiai - sushi | Receptas
(14)