Kaip reiktų tinkamai išdžiovinti obuolius žiemai:
Džiovinimas - yra vienas iš paprastesnių būdų pasiruošti obuolių atsargas žiemai, kuris leis juose išsaugoti daug vitaminų bei naudingų mikroelementų. Daugelis žino apie pagrindinius džiovinimo pranašumus, bet tikrai ne visi žino, kaip reikia tinkamai džiovinti obuolius savo namuose. Tai galite padaryti keliais būdais: elektrinėje džiovyklėje, bet įprastai obuoliai būna džiovinami orkaitėje.
Kokius obuolius galima džiovinti?
Ne visos obuolių veislės tiks džiovinimui - iš pradžių reikia į tai atsižvelgti prieš džiovinant obuolius. Antonovkos, Titovkos, Boroviko, Aporto, Anio ir Slavjankos vaisiai įprastai būna džiovinami orkaitėje. Jeigu būna naudojamos vasariškos saldžios veislės arba nukritę obuoliai, prieš džiovinant obuoliai būna nulupami.
Apie tai kokioje temperatūroje ir kaip tinkama džiovinti obuolius skaitom toliau.