Sodos gesinimas arba kaip nugesinti sodą?

2021-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Sodos gesinimas arba kaip nugesinti sodą?
Daugelis virtuvės šeimininkių puikiai žino, kad patys geriausi kepimo milteliai yra soda. Daugumoje prabangių kepimo miltelių yra naudojama įprastinė soda su kai kuriais cheminiais priedais.

Bet pyragų, tortų, blynų ir įvairiausių pyragaičių tešloje yra naudojama ne gryna soda, o gesinta soda. Taigi šį kartą Jums papasakosiu kaip keliais būdais galima nugesinti sodą - citrinos rūgštimis, actu, grietine ar kefyru.

Ingredientai

    • valgomoji soda
    Pasirinktinai:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Štai kaip atrodo valgomoji arba maistinė soda, kurią aš įprastai naudoju.
  2. valgomoji - maistinė soda
  3. 2. Kodėl privalu nugesinti sodą? Atsakymas į šį klausimą yra ganėtinai paprastas. Teisingai panaudota soda yra unikalūs kepimo milteliai. Pirmiausia, citrinos rūgštis bei soda sukelia tokią aktyvią reakciją, kad ji, kaip elementas, pradeda skaidytis bei išskiria labai didelį kiekį anglies dioksido, dėl ko mūsų tešla bus lengvesnė bei poringesnė.
  4. 3. Kaip galima nugesinti sodą citrinos rūgštimi? Tai labiausiai žinomas būdas greitai bei paprastai nugesinti sodą. Norėdami šitai padaryti, turime tiesiog paimti reikiamą sodos kiekį, kurį praskiedžiame santykiu 1:2 (vienas prie dviejų). Citrinos sultis galite tiesiog išspausti tiesiai į indą su soda. Tuomet sodą bei citrinos sultis sumaišome su miltais. Paprasta, bet itin efektyvu.
  5. 4. Kaip galima nugesinti sodą su actu? Be citrinos sulčių arba citrinos rūgšties, soda taip pat gali būti nugesinama paprasčiausiu actu, kuris yra parduodamas bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Norint išgauti tinkamą rezultatą, į vieną arbatinį šaukštelį turime įlašinti 5-7 lašus 9% acto. Šaukštelyje esantį actą privalu užpilti reikiamu kiekiu sodos, o kai tik masė pradės šnypšti bei putoti, tuoj pat supilame viską į miltus.
  6. 5. Kaip galima gesinti sodą su grietine arba kefyru? Tais atvejais, kai mūsų tešla yra minkoma rankomis, sodos nugesinimui patartina naudoti kefyrą arba grietinę, pakaks tik įdėti sodos, kad gautume nuostabų purumo efektą. Viskas labai paprasta: paimame vieną šaukštą grietinės arba kefyro, įpilame sodą bei išmaišom]e. Gautą mišinį įpilame į tešlą. Štai ir viskas. Sėkmės kepiniuose!
Aštrūs ryžiai su ananasais
(1)