Šiame paprasto batono recepte kefyras yra naudojamas tikrai su paskirtimi. Jis naminį batoną pakelia į visai naują skonio lygį. Visos mano draugės paragavusios paprašė jo recepto. Dabar dalinuosi ir su Jumis!
Iš nurodytų ingredientų kiekio iškepsite du batonus.
Ingredientai
Batonui:
miltai: 600 gramų
kefyras: 400 mililitrų
aliejus: 100 mililitrų
cukrus: 1 šaukšto
sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Aptepimui:
kiaušinių tryniai: 1
pienas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Kefyrą šiek tiek pašildome, suberiame mieles, cukrų, išmaišome.
2. Tuomet suberiame druską, pilame aliejų ir išmaišome.
Reklama
3. Po to įsijojame miltus, užminkome tešlą ir paliekame maždaug 90 minučių, kad pakiltų.
4. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Tešla privalo būti minkšta, elastinga ir nelimpanti prie rankų.
5. Iš tešlos iškočiojame stačiakampį lakštą, susukame tarsi vyniotinį, užlenkiame kraštus ir pakildiname maždaug 10 minučių.
6. Aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, ant batono padarome įpjovas, kaip nuotraukoje.
7. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 180 laipsnių temperatūrą ir kepame maždaug 20 minučių. Ar tikrai iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Skanaus!
Aldona
Pagaminau ir labai patiko. Geras receptas.
Atsakyti
Sigita
I salta orkaite?Kiek zinau tik i ikaitinta deda...
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Čia yra dedama į šaltą orkaitę, tada ji įkaista ir šitaip puikiai šis batonas iškepa. Negaudamas iškart streso "šalta - karšta", o įkaisdamas palaipsniui.
Daiva
Tik nesuprantu kam tešlą dalinti į dvi dalis ir kam kočioti į trikampį?
Atsakyti
Vita
Nes kepami du batonai, ko nesuprasti 🤷.O iškočioti ir suvynioti kad gautųsi lygus ir tolygus minkštimas. Galite dėti ir nekočiojusi tešlos gabalą. Kai iškepsit pamatysite skirtumą. Iškepti iškepsi bet koks kepaliukas. Bandykit vieną kočioti, kitą paprastai įdėti.
Danutė
Kočioti ne į trikampį, o į stačiakampį.
Aistė
Batonas gavosi labai skanus ir visiems patiko kepiau vakar ir šiandien tiesiog puikus receptas, o batonas tobulas😋😋😋
Atsakyti
Siaip visai nieko duona gaunasi, sumalti avižiniai dribsniai ar net kitos kruopos, be mielių ir miltų, ir pagal skonį, arba kaip jauti galima įmaišyti riešutų smulkintų, pagal skonį ir kiaušiniu, priklauso kiek gaminsit ir net be mielių viskas gerai iškepa. Su sviestu visai skanu ir sveika.. arba lęšiu kruopas sumalti, tiesiog bet kokias kruopas sumalti ir miltai
Atsakyti
vilma
ir 1 batono savikaina įskaičiuojant visas sąnaudas be savo laiko 1-1,5 eu
Atsakyti
Edita
Bandysiu ŝiandien kepti
Skaitytoja
Sveiki, rašote "dedame į šaltą orkaitę ir kepame 20 min." , o kur tas laikas, per kurį orkaitė įkaista iki 180 laipsnių🤔. Dar,manau, 10 min. tikrai reikia. Tai jau gaunasi 30 min., o gal ir daugiau, o gal čia laikas 20 min.su orkaitės įkaitimu🤔
Atsakyti
Lkna
Mielinės tešlos kepa nuo 10-20 minučių. Priklauso nuo kepinio dydžio.
algis
galima tuo receptu kepti
duonkepėi bus balta duo
na.
Atsakyti
Agota
Noriu pasitikslinti : dėti į šaltą neįkaitintą orkaitę ? Šiaip visada viskas dedama į įkaitintą.
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Sigita
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Daiva
Atsakyti
Vita
Danutė
Aistė
Atsakyti
Laima.
Atsakyti
Daina
Atsakyti
Arthur
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Tiesiog
Atsakyti
vilma
Atsakyti
Edita
Skaitytoja
Atsakyti
Lkna
algis
Atsakyti
Agota
Atsakyti
Rimantė
Atsakyti