miltai: 1 puodelio su kaupu (arba tie, kad sausainiai būtų standesni)
kokoso drožlės: 3 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių cukrų sumaišome su sausu pienu bei aliejumi. Pridedame vanilinio cukraus, įmušame kiaušinius, išmaišome. Įdedame kepimo miltelius, kokoso drožles bei miltus. Masę gerai išmaišome. Ji turi gautis labai tiršta, bet nekieta. Indą su tešla dedame į šaldytuvą bei paliekame kelioms valandoms, kad šiek tiek sukietėtų.
2. Kai jau tešla taps kietesnė, formuojame sausainius – susukame nedidelį rutuliuką bei jį apvoliojame cukraus pudroje. Rutuliukus dedame į kepimo skardą, palikdamos pakankamai vietos jiems išsiplėsti į šonus.
Reklama
3. Tuomet kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-12 minučių. Išėmusios iš orkaitės palaukiame kelias minutes bei išimame sausainius ant grotelių. Taip vėsdami jie nesudrėks bei iš išorės išliks traškūs, o viduje minkšti. Gardumėlis neišpasakytas. Pasilepinam!:)
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.