Citrininiai rikotos sausainiai

2024-11-14 Autorius Šokiai virtuvėje

Citrininiai rikotos sausainiai
Citrininiai rikotos sausainiai – tai puikus desertas, sujungiantis švelnų rikotos sūrio kremiškumą su gaiviu citrinos aromatu. Šie minkšti ir purūs sausainiai puikiai tinka prie puodelio arbatos ar kavos, o jų subtilus skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos ar migdolų miltus, tačiau atkreipkite dėmesį, kad tešlos konsistencija gali šiek tiek skirtis.
  • Sviestas: jei norite sumažinti sočiųjų riebalų kiekį, dalį sviesto galite pakeisti kokosų aliejumi.
  • Rikota: vietoje rikotos sūrio galima naudoti varškę, tačiau sausainiai gali būti mažiau kremiški.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos konsistencija: jei tešla atrodo per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų, kad ji būtų lengvai formuojama.
  • Citrinos žievelė: naudokite tik geltonąją citrinos žievelės dalį, nes baltoji dalis gali suteikti kartumo.
  • Glaistas: jei glaistas per tirštas, įpilkite kelis lašus vandens ar citrinos sulčių, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 3600 kcal
  • Viename sausainyje: apie 150 kcal

Ingredientai

    Sausainiams (24 vnt.):
    • miltai: 2,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • rikota: 425 gramų
    • citrinos sultys: 3-6 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotos citrinos žievelės: 1
    Glaistui:
    • citrinos sultys
    • miltelinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitės paruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. 2. Sausų ingredientų paruošimas: atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Reklama
  4. 3. Sviesto ir cukraus plakimas: dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu plakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  5. 4. Kiaušinių įmaišymas: po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami, kad masė būtų vientisa.
  6. 5. Rikotos ir citrinos pridėjimas: įmaišykite rikotą, citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę, kol masė taps vienalytė.
  7. 6. Sausų ingredientų įmaišymas: palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį, maišydami, kol tešla taps vientisa.
  8. 7. Sausainių formavimas: šaukštu dėkite po du šaukštus tešlos ant paruoštų kepimo skardų, palikdami tarpelius tarp sausainių, kad jie galėtų plėstis kepimo metu.
  9. 8. Kepimas: kepkite sausainius apie 15 minučių arba kol jų kraštai pradės lengvai ruduoti.
  10. 9. Atvėsinimas: išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant kepimo skardos prieš perkeldami juos ant grotelių.
  11. 10. Glaisto paruošimas: sumaišykite citrinos sultis su milteliniu cukrumi, kol gausite norimos konsistencijos glaistą. Jei reikia, pridėkite daugiau citrinos sulčių arba miltelinio cukraus.
  12. 11. Sausainių glaistymas: ant kiekvieno atvėsusio sausainio užpilkite po maždaug vieną arbatinį šaukštelį glaisto ir leiskite jam sustingti bent dvi valandas.
  13. 12. Pastebėjimas: Šį kartą dėl vaikų, nes jiems taip daug gražiau, dar užbėriau pabarstukų, bet jie čia tikrai nėra būtini. :)
  14. 13. Santrauka:Citrininiai rikotos sausainiai – tai gardus desertas, kuriame dera rikotos sūrio kremiškumas ir gaivus citrinos skonis. Šie minkšti ir purūs sausainiai puikiai tinka įvairioms progoms ir tikrai pradžiugins jūsų šeimą ar užsukusius draugus.

Inesa Račinskienė

Aš tokius gaminu, tik be jokio glaisto. Prie kavos pats tas. :)
Atsakyti
Citrininiai rikotos sausainiai
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
(5)