Avižinių dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu

2018-01-14 Autorius SP Receptai

Avižinių dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu
Labai džiaugiuosi atradusi šį avižinių dribsnių sausainių receptą. Kondensuotas pienas juos papildo idealiai. Tikrai nerealūs prie kavos arba arbatos puodelio. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs.

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 300 gramų (ne greitai paruošiamų)
    • saulėgrąžos: ketvirtadalio stiklinės
    • migdolų aliejus: 0,5 stiklinės
    • razinos: ketvirtadalio stiklinės
    • džiovinti abrikosai: ketvirtadalio stiklines
    • migdolų drožlės: ketvirtadalio stiklinės
    • lazdyno riešutai: ketvirtadalio stiklinės
    • sezamo sėklos: ketvirtadalio stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: ketvirtadalio stiklinės
    • kondensuotas pienas su cukrumi: 1 indelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į didelį dubenį suberkite avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, riešutus ir sezamus. Užpilkite aliejumi, išmaišykite bei palikite pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.
  2. 2. Tuomet razinas bei abrikosus užpilkite su verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug pusvalandį, nusausinkite, abrikosus supjaustykite į šešias dalis. Viską sudėkite į dubenį su dribsniais.
  3. 3. Po to kiaušinį truputį išplakame, supilkite į dubenį, išmaišykite, suberkite miltus, cukrų, išmaišykite bei tada supilkite kondensuotą pieną. Labai gerai išmaišykite, šaukšto pagalba ant kepimo skardos formuokite kauburėlius bei kepkite maždaug 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!
  4. avižinių dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu

Elena

Kam tas cukrus dar prie kondensuoto pieno ir džiovintų vaisių?
Atsakyti

Laima

O kiek aliejaus? nes receptūroje jis neminimas.
Atsakyti

Irena

Migdolų aliejaus tikrai paminėtas - 0,5 stiklinės. :)
Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)
Avižiniai sausainiai su riešutais
(4)
Sausainiai voveraitės
(19)