Avižiniai sausainiai su karijų riešutais ir rudu cukrumi

2023-09-07 Autorius WorldRecipes.lt

Avižiniai sausainiai su karijų riešutais ir rudu cukrumi
Šiuos avižinius sausainius pagaminau itin greitai ir lengvai, tiesiog visus ingredientus sudėjau į vieną didelį dubenį ir rankomis išminkiau tešlą. Vargti visiškai nereikėjo, o rezultatas fantastiškas! Sausainiai traškūs išorėje ir šiek tiek tąsūs viduje. Kepinti karijų riešutai apskritai kažkokia pasaka! Tikrai labai rekomenduoju išmėginti, nes jie verti didžiausių pagyrų. Tad imamės gamybos jau dabar, nieko ilgai nelaukdami. :)

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
    • skystas medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 125 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • avižiniai dribsniai: 125 gramų
    • smulkinti karijų riešutai: 100 gramų
    • smulkintas šokoladas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje viską sudėkite į vieną didelį dubenį bei rankomis maišykite, minkykite iki vientisos lipnokos tešlos.
  2. 2. Tuomet padrėkintomis rankomis formuokite nemažus, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio, rutuliukus.
  3. Reklama
  4. 3. Dėliokite juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
  5. 4. Sausainių paviršių truputį suplokite ranka.
  6. 5. Tada pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Kepkite, kol gražiai paruduoja (maždaug 15 minučių).
  8. 7. Galiausiai palikite atvėsti skardoje.
  9. 8. Patiekite su mėgstama kava ar arbata ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.
Avižiniai sausainiai su karijų riešutais ir rudu cukrumi