Trapūs migdoliniai sausainiai su kiaušinių baltymais

2023-07-05 Autorius WorldRecipes.lt

Trapūs migdoliniai sausainiai su kiaušinių baltymais
Macarons - arba trapūs prancūziški migdoliniai sausainiai, ruošti su kiaušinių baltymais, burnoje tirpstantys morenginiai saldėsiai, kuriuos pagaminti ne retam pavyksta tikrai ne iš pirmo karto... Tai mano asmeniškai jau trečias bandymas. Šis mėginimas skonio atžvilgiu buvo pats tobuliausias, tad dabar receptu drąsiai dalinuosi ir su Jumis. Aprašysiu kaip daryti viską žingsnis po žingsnio, kad ir Jums tikrai pavyktų!

Ingredientai

    Sausainiams:
    • baltymai: ~110 gramų (maždaug 3 vidutinio dydžio kiaušinių baltymai)
    • migdolų miltai: 100 gramų (galite susimalti migdolų plokšteles)
    • miltelinis cukrus: 190 gramų
    • cukrus: 20 gramų
    • druska: mažo žiupsnelio
    Kremui:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • mėtinis sirupas: 4 arbatinių šaukštelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Aš pati vietoje migdolų miltų panaudojau maltas migdolų plokšteles. Taigi trintuvu iki miltų sumalkite migdolų plokšteles (gausis lipnoka masė).
  2. 2. Į maltus migdolus suberkite miltelinį cukrų bei dar kartelį viską permalkite trintuvu, kad abu produktai gerai susimaišytų tarpusavyje - dabar jau turėtų gautis biri masė.
  3. 3. Persijokite per sietelį, kad neliktų migdolų gabaliukų.
  4. 4. Baltymus reikia naudoti 24 valandas pastovėjusius kambario temperatūroje.
  5. 5. Į baltymus berkite druską, plaktuvu paplakite, kol suputos. Tuomet po šaukštą berkite cukrų (įbėrusios vieną šaukštą, plakite, kol nebelieka cukraus kristalų, tik po to berkite kitą šaukštą). Baltymus privalu išplakti labai standžiai, jų paviršius turi gautis blizgantis, apvertus dubenį jie neturi iškristi, keisti savo formos arba slysti sienele.
  6. 6. Tada į baltymus berkite turimą birų mišinį bei maišykite keldamos tešlą nuo dugno ir uždengdamos ja viršų. Idealiai tam tinka plokščia mentelė. Maišyti reiktų kuo trumpiau. Tešlos konsistencija turi gautis tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus bei būsimo pyragaičio viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia, pamaišykite. Maišant tešla skystėja. Bet labai svarbu tešlos nepermaišyti, nes išspausti sausainiai paprasčiausiai išskys į blynus.
  7. 7. Tada ant kepimo popieriaus nusipieškite maždaug 3 centimetrų skersmens apskritimus.
  8. 8. Tešlą dėkite į konditerinį maišelį bei be jokio antgalio ant nusipieštų apskritimų spauskite pyragaičius. Palikite juos apie 1 valandą kambario temperatūroje apdžiūti. Tai labai svarbu, nes teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių" formavimasis.
  9. 9. Po to kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 14 minučių. Tačiau privalu atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus. Mano antra pyragaičių skarda tokioje temperatūroje ganėtinai greitai perkepė (parudavo). Kitą kartą aš mažinčiau temperatūrą.
  10. 10. Iškeptus visiškai atvėsinkite.
  11. 11. Kremas: Šokoladą išlydykite su sviestu, supilkite sirupą. Pastatykite į šaldytuvą. Pakanka, jog kremas sustingtų taip, kad nebėgtų iš suklijuotų pyragaičių. Galite suklijuoti ir su "Nutella", kitais šokoladais, maskarponės kremu ir kt. Skanaus!
  12. 12. Pastebėjimas: Prieš valgant rekomenduojama šiuos sausainius bent dieną palaikyti šaldytuve, o išėmus iš šaldytuvo 60 minučių palaikyti kambario temperatūroje. Jie išties daug skanesni pastovėję.
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau migdolinių sausainių receptų rasite: Migdoliniai sausainiai.

Laima

Labai gaila laiko, dariau viską pagal receptą, gavosi tiesiog sausainukai.
Atsakyti

Asta

Tobulai skanu! Gaminsiu dar ne kartą!
Atsakyti
Trapūs migdoliniai sausainiai su kiaušinių baltymais
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
(1)