Paskutiniu metu labai dažnai gaminu meduolinius sausainius. Jie kartu su mandarinais ir suomišku gliogiu (karštas nealkoholinis kalėdinis gėrimas) yra patys fantastiškiausi gruodžio mėnesio valgomi dalykai, kuriais mėginu atsidžiaugti šiuo laikotarpiu.
Meduolius mėginau kepti ir be glitimo, ir įprastus. Man jie visi labai skanūs ir itin greitai pradingsta iš virtuvės. Šį kartą pagaminau ir veganiškus sausainius. Jie yra natūralesni, turintys mažiau glitimo bei cukraus.
Šiuos sausainius paruošti tikrai paprasta. Užteks sumaišyti visus ingredientus. Tešla turi gautis ganėtinai minkšta, gali kiek lipti prie rankų. Iš jos suformuosime nedidelius rutuliukus. Juos paspausime, kad gautųsi apvali sausainio forma. Kepsime maždaug 10 minučių, jei norisi minkštesnių sausainių. Jei traškesnių, kepsime kiek ilgiau.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 20 sausainių. Tad einame gaminti! :)