Kalėdiniai sausainiai be imbiero

2021-11-11 Autorius Skanauk su Aušra

Kalėdiniai sausainiai be imbiero
Paskutiniu metu labai dažnai gaminu meduolinius sausainius. Jie kartu su mandarinais ir suomišku gliogiu (karštas nealkoholinis kalėdinis gėrimas) yra patys fantastiškiausi gruodžio mėnesio valgomi dalykai, kuriais mėginu atsidžiaugti šiuo laikotarpiu.

Meduolius mėginau kepti ir be glitimo, ir įprastus. Man jie visi labai skanūs ir itin greitai pradingsta iš virtuvės. Šį kartą pagaminau ir veganiškus sausainius. Jie yra natūralesni, turintys mažiau glitimo bei cukraus.

Šiuos sausainius paruošti tikrai paprasta. Užteks sumaišyti visus ingredientus. Tešla turi gautis ganėtinai minkšta, gali kiek lipti prie rankų. Iš jos suformuosime nedidelius rutuliukus. Juos paspausime, kad gautųsi apvali sausainio forma. Kepsime maždaug 10 minučių, jei norisi minkštesnių sausainių. Jei traškesnių, kepsime kiek ilgiau.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 20 sausainių. Tad einame gaminti! :)

Ingredientai

    • nesaldinta obuolių tyrė: 0,5 stiklinės (100 mililitrų)
    • rudasis cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • auksaspalvis sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sumalti avižiniai dribsniai: trijų ketvirtadalių stiklinės (tiks ir avižų miltai)
    • balti speltos miltai: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • meduolių prieskoniai: 1,5 stiklinės (arba kiti mėgstami)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukraus apibarstymui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada dideliame inde sumaišome drėgnus ingredientus. Kitame - miltus, prieskonius, druską, kepimo miltelius. Juos per kelis kartus suberiame į drėgnų ingredientų mišinį. Sumaišome, kol tešla bus vientisa.
  3. Reklama
  4. 3. Tešla turėtų būti minkšta, gali kiek lipti prie rankų. Jas galite apsibarstyti miltais ir formuoti nedidelius rutuliukus. Juos dedame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos.
  5. 4. Rutuliukus lengvai paspaudžiame, suformuodami apvalią sausainio formą.
  6. 5. Sausainius apibarstome cukrumi (tai nėra būtina).
  7. 6. Sausainius kepame maždaug 10-14 minučių. Lepinamės! ;)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
Kalėdiniai sausainiai be imbiero
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
(13)
Kepta višta ant stiklainio
(4)