Smėliniai sausainiai su džemu ir riešutais

2024-04-18 Autorius WorldRecipes.lt

Smėliniai sausainiai su džemu ir riešutais
Šiandien noriu pasidalinti labai skaniais, trapiais ir itin panašiai į tuos, kuriuos parduotuvėje pirkdavom pavadinimu "Smėlio juostos". Nėra jie visiškai identiški, man asmeniškai šie skanesni, patobulinti pagal mano receptūrą. Gaminti jau daugybę kartų. Juos mėgsta ne tik mano šeima, bet ir visi mano kolegos, nes labai džiaugiasi, kai atsinešu jų į darbą ir vaišinu prie puodelio kavos. Tikrai suvalgo ne po vieną ir ne po du. O man visada smagu tai matyti. Tad nusprendžiau, kad laikas šiuo receptu jau pasidalinti ir su Jumis visais! :)

Ingredientai

    • miltai: 430 gramų (+ stalo pabarstymui kočiojant)
    • šaltas kepinių margarinas: 245 gramų
    • cukrus: 160 gramų
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • vanduo: 40 gramų
    • džemas: ~200 gramų (šį kartą naudojau vyšnių; tinka ir tiršta uogienė)
    • susmulkinti riešutai: ~50 gramų (šį kartą naudojau graikiškus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinį šiek tiek paplakame bei atskiriame 40 gramų. Kitą dalį pasiliekame sausainių aptepimui. Miltus, druską, cukrų bei kepimo miltelius sumaišome.
  2. 2. Tuomet 40 g kiaušinio išplakame su vandeniu iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į miltų mišinį įpjaustome šaltą margariną bei su pirštais susmulkiname iki smulkių trupinių.
  5. 4. Į trupinius supilame kiaušinio ir vandens masę bei minkome iki vientisos tešlos.
  6. 5. Po to iškočiojame tešlą bei formuojame sausainius (juosteles, apskritimus ar ką tik norisi).
  7. 6. Puse sausainių patepame džemu bei uždengiame kitu sausainiu.
  8. 7. Sulipintus sausainius patepame likusiu kiaušiniu bei apibarstome riešutais.
  9. 8. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  10. 9. Patiekiame ir lepinamės!
Smėliniai sausainiai su džemu ir riešutais
Smėliniai sausainiai su džemu ir riešutais