Paprasti naminiai sausainiai su sviestu

2018-09-23 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasti naminiai sausainiai su sviestu
Paprasti, bet labai skanūs, trapūs sausainiai, kuriuos paruošti tikrai labai lengva. Tikrai labai geras receptas, jeigu norisi, kad išsilaikytų forma. Mėginau pagaminti ir tokius su aviečių uogiene - tikrai labai patiko, viskas maloniai susimaišo ir ištirpsta burnoje. Trumpai tariant, būtinai pamėginkite, jie pavyksta tobulai. Norėsite pagal šį receptą ruošti ne vieną ir ne du kartus. Prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio pats tas. Tad einame gaminti jau dabar, nieko nelaukdami! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko prikepti dvi su trupučiu skardos įvairių formų sausainių

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušinių tryniai: 1
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų (iš bėdos tiks ir vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus bei kepimo miltelius sumaišome.
  2. 2. Šaltą sviestą vis padažant į miltus sutarkuojame burokinės tarkos pagalba (galite ir ta smulkesne, bet ne bulvėms skirta) vis apvoliojant miltuose. Viską daryti reikia kuo greičiau, kad nepradėtų tirpti sviestas, nes tuomet sausainiai nebus tokie trapūs. Pirštais dar greitai viską pakedename, kad gautųsi vientisi trupiniai.
  3. Reklama
  4. 3. Po to suberiame cukrų bei vanilinį cukrų, gerai permaišome.
  5. 4. Pilame trynį, išplaktą su pienu, ir greitai suminkome viską į vieną gumulą. Jei nenori lipti, įpilame dar kokį šaukštą pieno.
  6. 5. Tešlą įdedame į maišelį arba suvynioti į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą 30 minučių.
  7. 6. Paskui atšaldytą tešlą dalimis kočiojame plonai (2-3 milimetrų) ant miltuoto paviršiaus ir spaudžiame formeles.
  8. 7. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių. Mėgaujamės!

Anon

Nuostabus sausainiai rekomenduoju pasigaminti su šeima
Atsakyti

Mėta

Labai skanu, rekomenduoju.
Atsakyti

Gabrielius

Įdomu, gaminuosi pirmą kartą savarankiškai ir procesas labai lengvas ir iškart pagaunamas. Man yra 12 metų, tai labai ačiū už šį receptą.
Atsakyti

Ugnė

Labai skanūs sausainukai. Tikrai rekomenduoju išsikepti su šeima.
Atsakyti

Nijolė

Labai skanūs ir traškūs sausainukai. Kas ragavo, visiems patiko.
Atsakyti
Paprasti naminiai sausainiai su sviestu

Alvydas

Receptas patiko, jau šiandien kepsiu, man 62 m.😀
Atsakyti
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)