Sausainiai: Piernyčkų-miodovnyčkų receptas pagal Batiušką

Superiniai sausainiai, net nenoriu apie juos daug pasakoti. Juos tiesiog privalote pasigaminti ir pasilepinti!

Ingredientai

    • medus: 1 stiklinės (350 gramų)
    • cukrus: 1 stiklinės (262 gramai)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: ~650-700 gramų
    • soda: 1 šaukštelio (gesiname su trupučiu grietinės)
    • mėgstami sausainių prieskoniai: 1 šaukštelio su kaupu (originaliai - lygiomis dalimis maltų imbiero, kardamono, muskato, cinamono, kalendros, gvazdikėlių mišinio.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius labai gerai sutriname su cukrumi, įmaišome norimus sausainių prieskonius, gesintą sodą, ištirpintą nekarštą medų ir labiau išmaišome, pilame po truputį miltus ir išmaišome dar labiau.
  2. 2. Tešla turi gautis ne per kieta, net minkštoka gali pasirodyti, formuojant limpa prie pirštukų.
  3. 3. Aš tešlą gerokai atšaldžiau šaldiklyje, bet galima ir šaldytuve jei niekur neskubate. Tinka ir balkonas, jeigu tuo metu yra žiema. :)
  4. 4. Formuojame nedidelius rutuliukus (7 vnt. skardos eilėje) ir kepame iš anksto įkaitintoje 165-170 laipsnių temperatūroje vidurinėje orkaitės padėtyje kol iškeps. Kepimo laikas - virš 10 minučių, nustatomas individualiai apžiūrėjimo ir ragavimo būdu (priklausys nuo rutuliukų dydžio ir turimos orkaitės).
  5. 5. Prieš pradedant kepti galima skardą ištiesti su kepimo popieriumi. Taip bus paprasčiau nuimti.
  6. 6. Išėmus skardą, nutraukiame nuo skardos meduoliukus su popieriumi atvėsimui (atvėsę lengvai nusiima ir popierių vėl galite panaudoti 3-4 kartus).
  7. 7. Aš pati naudojau 3 popierius - ant vieno kepa, ant antro vėsta, ant trečio suformuoti kepimui.
  8. 8. Nuėmus nuo popieriaus laikome vienu sluoksniu kol pilnai atvės ir tik paskui dedame vienus ant kitų (jeigu nepakankamai atvėsusius sluoksniuosite - sulips).
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Sausainiai voveraitės
(19)
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)