Skaniausi paprasti trapūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai pagal Beatą

2017-12-22 Autorius Baking Secrets

Skaniausi paprasti trapūs kalėdiniai imbieriniai sausainiai pagal Beatą
Kiekvienais metais prieš pat didžiąsias metų šventes dauguma šeimų puošia namus įvairiomis blizgiomis girliandomis, eglių šakomis, kambario centre ar kampe gražiausią ir didžiausią eglutę, o namai pakvimpa jaukiais prieskonių aromatais. Pas mus namuose švenčių maratoną pradeda patys skaniausi imbieriniai sausainiai, kurie tiesiog užburia savo paprastumu bei mintimi, jog kiekvienas kąsnelis yra pripildytas šventiškos nuotaikos ir laimės. :)

Man asmeniškai smagiausia šių sausainių dalis yra ta, kad juos galima ne tik valgyti, bet jie idealiai papuošia namus. Juos galima sukabinti ir ant turimos eglės, vietoje žaisliukų. Taip pat jie gali tapti ir nuostabia dovana kitiems, tiesiog reikia juos supakuoti ir dovanoti draugams, kolegoms ar artimiesiems. O gal ir kaimynams, jei tik turite tokią tradiciją. Taigi, jei ieškote nuostabių imbierinių sausainių, išsikepti šiuos, nors jų yra daugybe variacijų, bet šie manęs niekada nenuvilia. 

Aš taip pat esu iš tų žmonių, kurie labai mėgsta imbierą, todėl tokius sausainius kepu ne tik per šventes, bet kartais pasilepinimui prie kavos ar arbatos ir vasaros metu. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 350 gramų
    • maltas imbieras: 2 šaukštelių
    • prieskonių mišinys: 1 šaukštelio (imbieras, cinamonas, muskatas, gvazdikėliai ir panašiai)
    • kepimo soda: 1 šaukštelio
    • šaltas sviestas: 125 gramų
    • rudas cukrus: 150 gramų
    • skystas medus: 4 šaukštų (arba auksinis sirupas)
    • kiaušiniai: 1
    Glajui sausainiams aptepti:
    • miltelinis cukrus: 1,3 puodelio (1 puodelis - 250 ml)
    • kiaušinių baltymai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitę įkaitiname iki laipsnių temperatūros
  3. 2. Išklojame kepimo formas su kepimo popieriumi.
  4. forma išklota su kepimo popieriumi
    Reklama
  5. 3. Tada miltus, imbierą, prieskonius bei sodą suberiame į dubenį ir išmaišome.
  6. 4. Tuomet į miltus dedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą bei triname tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė. Suberiame cukrų.
  7. šaltas sviestas kubeliais ant miltų
  8. 5. Pilame medų, paplaktą kiaušinį, užmaišome tešlą. Dedame tešlą ant miltuoto paviršiaus bei paminkome, kol taps švelni ir glotni.
  9. 6. Po to tešlą iškočiojame iki maždaug 5 milimetrų storio.
  10. plonai iškočiota tešla
  11. 7. Sausainių formelėmis išspaudžiame sausainius.
  12. spaudžiame imbierinius sausainius
  13. 8. Sudedame sausainius ant skardų. Kepame apie 9–10 minučių.
  14. 9. Sausainius atvėsiname skardose.
  15. iškepti imbieriniai sausainiai skardoje
  16. 10. Glajus: Kiaušinio baltymą plakame plaktuvu, kol gerai suputos, paskui sumažiname plakimo greitį, po truputį beriame miltelinį cukrų bei toliau plakame, kol masė labai sutirštės, taps blizgi (maždaug 2–3 minutes). Sudedame glajų į konditerinį maišelį su plonu antgaliu.
  17. 11. Visiškai atvėsusius sausainius puošiame glajumi. Dekoruojame kaip tik norisi. Skanaujame!
  18. papuošti ir padekoruoti imbieriniai sausainiai su glajumi
  19. 12. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.
  20. 13. Rekomendacija: Daugiau imbierinių sausainių receptų rasite: Imbieriniai sausainiai.


Šeimyna

Skanūs, traškūs, bet kitą kartą daryčiau ne tokius saldžius ir dėčiau daugiau prieskonių :)
Atsakyti

nezinomas

jeigu galima viska gramais nes sauksteliai visoke buna ,🙂
Atsakyti

Eugenija

Labai skanūs ir traškūs. Neturėjau rudojo cukraus tai įdėjau pora šaukštelių kakavos dėl spalvos. Cukraus galima ir mažiau. Tešlą rekomenduoju kočioti kuo ploniau, tada gražesnė formelė iškepa. Kepsiu dar ne kartą :-)
Atsakyti

Vilma

Pats geriausias imbierinių sausainių receptas, kokį esu išbandžiusi. Kočiojau ir storesnius, ir plonesnius - visi gerai išeina. Čia kas kaip mėgsta.
Atsakyti

Antanina

Man taip pat labai patiko šis receptas. Ačiū autorei. :)

WorldRecipes.eu komanda

Dėkojame už gerus žodžius ir skanaus!

Ev

Kiek sausainiu iseina tokiom proporcijom?
Atsakyti

Eugenija

Man gavosi 4 pilnos blėkos :) neskaičiavau kiek sausainių.

Erika

Cukraus ir medaus dėjau dvigubai mažiau, bet vistiek visiškai pakankamai saldu.
Atsakyti

Vaida

Ačiū už receptą. Jau 4-ą kartą kepu šiuos sausainius. Prieskonius dedu iš akies. Cukraus dedu 120 g. Labai skanūs, visiems patiko.
Atsakyti

Vita

Ar nereikia tešlos atšaldyti prieš kočiojant?
Atsakyti

Tomas

Aš visada atšaldau.👍

Ernesta

Labai skanūs sausainiai gavosi, tik aš dariau glazūrą su rūgštele, nes sausainiai labai saldūs.
Atsakyti
Moliūginiai sausainėliai
(1)