tarkuotas muskato riešutas: šiek tiek (neprivaloma)
druska: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Sviestą padedame tirpintis. Per tą laiką inde sumaišome sausus produktus, prieskonius, sodą sumaišome su grietine - "užgesiname".
2. Tuomet riešutus susmulkinu. Aš pati riešutus susmulkinu tiesiog subėrusi juos ant pjaustymo lentelės ir uždėjusi didelį plokščią peilį bei spausdama iš viršaus. Šitaip jie gražiai sutrupa.
3. Įjungiame orkaitę kaisti iki 190 laipsnių temperatūros.
4. Tada į avižinių dribsnių, miltų, riešutų, saulėgražų, cukraus bei prieskonių (jeigu naudojame) mišinį supilame tirpintą sviestą, išmaišome, įmušame kiaušinį, po to sudedame grietinę su soda, viską dar kartą sumaišome bei šaukštu dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdamos tarpelius. Dedame į įkaitusią orkaitę, kepame maždaug 25-30 minučių, kol paruduos paviršius. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.