Vien tai, kad jau skaitote šį receptą, leidžia man galvoti, kad mes su Jumis turime kažką bendro. Dabar galiu galvoti, kad Jūs (kaip ir aš) labai mėgstate sausainius, (kaip ir aš) negalite atsilaikyti prieš "cukraus nevartojimą" ir esate lojalūs senam geram skoniui - šiuo atveju, jau klasika tapusiems sausainiams su Rududu (be abejo, kaip ir aš). Taigi, vis tik leidžiu sau drąsiai galvoti, kad, jei jau esate čia, žinote, kokius sausainius šį kartą pamėginsime atkartoti - latviškuosius "Svetlana".
Tokie sausainiai man visada itin primena gimtuosius namus ir vaikystę, nes, turėdama tokią pačią smaližę mamą kaip ir aš pati, grįžusi iš mokyklos tikrai dažnai rasdavau nemažą krūvelę šio gėrio ant virtuvės stalo. Dar ir dabar apsipirkinėdama parduotuvėje kartas nuo karto įsimetu kelis sausainius į krepšelį , nes bijau, kad vieną dieną jų jau ten tiesiog neberasiu, kad jie dings kartu su tokiais nostalgiškais produktais. Bet susimąsčiau - kodėl gi pati negalėčiau išsikepti tokių sausainių namie? Gal šitaip apsidrausčiau nuo potencialaus jų dingimo iš mūsų rinkos? Ir šiaip… Ar kas gali būti geriau, nei naminiai sausainiai? 🍪
Ir pagaliau priėjome prie jų recepto! Kas šiuos sausainius yra ragavę, tikrai žino, kad apie juos daug kalbėti nereikia. Tam, kad Jūsų sausainiai gautųsi tokie pat, kaip manieji, reikės konditerinio antgalio ir maišelio bei silikoninio teptuko. Jeigu šių įrankių neturite, net ir paprastas šaukštelis gali kuo puikiausiai pasitarnauti tepant Rududu masę ant sausainio, skonis nuo to nei kiek nenukenčia. Tą patį šaukštelį galima panaudoti ir šokolado apšlakstymui ant sausainių.
O dabar einame gaminti, kad galėtume pasilepinti!🤗