Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai

2021-11-10 Autorius WorldRecipes.lt

Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai
Tokie dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai yra labai mano pamilti ir dar gaminami nuo tų laikų, kai aš buvau vaikas. Tad turiu pripažinti, kad šį receptą perėmiau iš savo mamos. Dabar šitaip jau gamina ir mano vaikai (tik dar su mano pagalba). Apie juos daug pasakoti neverta, man jie yra tiesiog tobuliausi ir noriu palinkėti visiems juos pasigaminti. Esu mėginusi ir kitų receptų, tačiau vis grįždavau prie šito. Nežinau ar dėl to, kad tiek esu pripratusi prie šio, ar kiti neįtikino. Tad dalinuosi savo mylimiausiu receptu. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 375 gramų
    • grietinėlė: 5 valgomųjų šaukštų
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 125 gramų
    • rudas cukrus: 150 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas kardamonas: pagal skonį
    • tarkuota apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą, cukrų, grietinėlę, medų ir visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos kaitros kaitinkite, kol ištirpsta.
  2. 2. Miltus persijokite ir sumaišykite su soda.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta bei minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite. Tešla bus minkšta, lipnoka bei šilta.
  5. 4. Sukabinkite viską į vieną gražų kamuoliuką, kurį, įvynioję į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų (mažiausiai 60 minučių).
  6. 5. Po to išimkite iš šaldytuvo ir jau pradėkite sausainius! Prieš pradėdami kočioti, nepamirškite įkaitinti orkaitės iki 180 laipsnių temperatūros.
  7. 6. Kuo ilgiau tešla bus pastovėjusi šaldytuve, tuo ji bus kietesnė, o tai reiškia, kad bus sunkiau kočioti, tad išėmę iš šaldytuvo leiskite jai kambario temperatūroje atsipalaiduoti.
  8. 7. Padalinkite ją į kelias dalis, kad tilptų ant stalo iškočioti. Tešlą kočiokite kuo plonesnę, bet labai atsargiai, nes ji bus trapi, maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę, nes kuo plonesni sausainiai, tuo jie skanesni.
  9. 8. Iškočioję tešlą, smaigstykite įvairias formeles, jeigu tokių neturite, kuo nuostabiausiai tiks ir stiklinė.
  10. 9. Dėkite sausainius ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir šaukite į orkaitę.
  11. 10. Kepkite maždaug 10-12 minučių. Ir prižiūrėkite, kad nesudegtų, jeigu reikia, sumažinkite karštį.
  12. 11. Pirmiausia sausainiai bus šiek tiek minkšti, bet leiskite jiems atvėsti ir tada jie taps labai trapūs.
  13. 12. Dekoravimas: Aš sausainius esu puošusi baltojo šokolado glajumi (pirktiniu), o kitą kartą baltuoju glajumi, kuris daug labiau tiko ir patiko! Tam Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakame mikseriu, sudedame cukraus pudrą, gerai gerai išplakame, įdedame rūgštelę arba citrinos sulčių pagal savo skonį ir dar kartą gerai išplakame). Tada ištirpintu medumi arba tuo pačiu glajumi klijuojame saldainiukus m&m's (kitą kartą naudojau CandyKing saldainiukus, nes jie mažesni, tad geriau lipo ir nekrito). Puikiai tinka ir kiti šokoladiniai saldainiukai, pvz. dražė. Galite sausainius visus padengti šokoladu arba baltuoju glajumi bei apipuošti pabarstukais arba valgomaisiais dažais išpaišyti.. Žodžiu, duokite fantazijai laisvę. Skanaus!
  14. 13. Pastebėjimas: Šie sausainiai trapūs išliks tik dieną arba dvi, po to jie suminkštės, todėl patartina gaminti anksčiausiai dieną prieš šventę.
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.
Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai
Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai
Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai
Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai
Dekoruoti sviestiniai kalėdiniai sausainiai
Troškinta žąsis arba antis
(3)
Kepta antis su kmynais
(3)
Kepta antis Kalėdoms, Velykoms ar kitai šventei
(80)
Riešutinis-karamelinis pyragas Kalėdoms
(7)
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
(2)