Lėtai orkaitėje kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

2021-03-30 Autorius Oditėlės blogas

Lėtai orkaitėje kepta žąsis su vyno ir datulių padažu
Įvairiausioms šventėms drąsiai galite rinktis žąsį. Jokių ilgų marinavimų ir pasiruošimo iš anksto neprireiks, tik svarbiausia susiplanuoti, kad galutinio rezultato reikės laukti maždaug 3,5 valandos. Bet patikėkite, laukti tikrai verta! Nes tiek žąsies skonis, tiek padažo skonis - FANTASTIŠKAI, sakau tai užtikrintai. Šis receptas man pasiteisino visu 100% ir net daugiau.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Keptai žąsiai:
    • šviežios žąsys: 1 (~4,3 kilogramo)
    • citrinos: 4
    • laimo citrinos: 2
    • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • medus: 3 arbatinių šaukštelių
    • šviežių čiobrelių lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežios petražolės ir čiobrelis: kelių šakelių
    Datulių padažui:
    • vištienos sultinys: 600 mililitrų
    • raudonas vynas: 250 mililitrų
    • balzamiko actas: 3 arbatinių šaukštelių
    • džiovintos datulės: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptą žąsis: Pirmiausia į dubenėlį sudedame nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tada žąsį nuplauname, gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu ir kruopščiai įtriname pasiruoštu prieskonių mišiniu. Paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Dėkite žąsį į gilesnę kepimo skardą, viršų apšlakstome medumi, užberiame čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudedame petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepame 10 minučių.
  6. 5. Tada sumažiname temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepame ~3 valandas. Kas 30 pusvalandį aplaistome žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilame į dubenėlį. Jeigu žąsis pradeda stipriai skrusti, uždengiame su folijos lakštu.
  7. 6. Iškepusią žąsį paliekame pastovėti šiltai maždaug 20 minučių.
  8. 7. Datulių padažas: Į puodą supilame vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir verdame tol, kol padažo sumažėja dviem trečdaliais.
  9. 8. Datules užpilame verdančiu vandeniu, paliekame maždaug 5 minutes, tada nusausiname ir supjaustome.
  10. 9. Sudedame į puodą, paverdame dar maždaug 3-5 minutes. Padažą sumalame blenderiu.
  11. 10. Labai skanu iškeptą žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir pasiruoštu datulių padažu. Žinoma, galite rinktis ir kitą garnyrą. Skanaus!
  12. 11. Patarimas: Žąsies taukus supilame į stiklainiuką, laikome šaltai ir naudojame, kai kepsime bulves.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau žąsies receptų rasite: Žąsies receptai.
Troškinta žąsis arba antis
(3)
Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)
Antis, marinuota sūryme
(8)