Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais ir šokoladiniu glajumi

2020-11-15 Autorius Samčio užrašai

Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais ir šokoladiniu glajumi
Mano vaikams tokie sausainiai nerealiai patiko. Greit neliko, o sausainiai tikrai nebuvo aštrūs. Itin svarbu šiuos kalėdinius sausainius aplieti šokoladu, nes kitaip sausainiai bus gana kieti. Šokoladas padeda juos suminkštinti ir padaro dar gardesnius. 

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi dvi kepimo skardos.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Sausainiams:
    • sviestas: 115 gramų
    • rudas cukrus: 115 gramų
    • kiaušiniai: 1 (išplakto)
    • cukraus sirupas: 115 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • druska: 1 šaukštelio
    • maltas imbieras: 5 mililitrų (arba 1 arbatinio šaukštelio)
    • malti gvazdikėliai: 2,5 mililitro (arba 0,5 arbatinio šaukštelio)
    • malti čili pipirai: 1,5 mililitro (arba ketvirtadalio arbatinio šaukštelio)
    Glajui:
    • cukraus pudra: 50 gramų
    • vanduo: 75 mililitrų
    • juodas šokoladas: 225 gramų
    • skaldyti migdolai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą bei cukrų ištriname iki vientisos masės.
  2. 2. Tada sudedame kiaušinį ir cukraus sirupą.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, gvazdikėlius bei pipirus. Tešlą išminkome iki vientisos masės.
  5. 4. Išminkytą tešlą susukame į maistinę plėvelę ir atvėsiname šaldytuve maždaug pusvalandį.
  6. 5. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi.
  7. 6. Formuojame sausainius ir kepame maždaug 10 minučių.
  8. 7. Iškepusius sausainius maždaug 5 minutes vėsiname kepimo skardoje, po to perkeliame ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
  9. 8. Šokoladinis glajus: Per tą laiką, kol sausainiai vėsta, pasiruošiame šokoladinį glajų. Vandenį bei cukrų pašildome, kol cukrus ištirpsta.
  10. 9. Masei užvirus, pakaitiname maždaug 60 sekundžių arba kol pradeda formuotis sirupas.
  11. 10. Tada masę atvėsiname keletą minučių bei sudedame šokoladą. Maišome kol šokoladas ištirpsta, iki vientisos masės.
  12. 11. Atvėsusius sausainius aptepame šokoladu ir apibarstome riešutais.
  13. 12. Leidžiame šokoladui sustingti ir lepinamės!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.
Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
(13)