Varškės sausainiai su uogiene

2024-10-11 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Varškės sausainiai su uogiene
Varškės sausainiai su uogiene - šie pyragėliai yra trapūs ir minkšti, pagaminti iš sviesto, varškės tešlos su įdaru. Įdarui galima pasirinkti tirštą vyšnių uogienę, obuolienę ar kitus vaisių džemus, kurie suteikia saldumo ir šiek tiek rūgštumo, puikiai derančio su sviestine tešla. Dėl lengvos ir purios tekstūros bei subtiliai saldaus skonio, jie puikiai tinka kaip desertas ar užkandis prie kavos ar arbatos. Paprasti, tačiau elegantiški, šie sausainiai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Redaktorės Vaidos komentaras - įdarui pasirinkite savo mėgstamą uogieną ar džemą, pagardinkite skarelių viršų smulkiai sukapotais migdolų riešutais ar kokosų drožlėmis. Tokie sausainiai tiesiog tobulas užkandis prie puodelio karštos gardžios arbatos. 

Ingredientai

    • Varškė: 200 g
    • Sviestas: 100 g
    • Druska: žiupsnis
    • Miltai: 150 g
    • Uogienė: 150 g (mėgstama)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį suberti miltus. Prie miltų įtarkuoti šaltą sviestą.
  2. 2. Prie miltų ir sviesto sudėti varškę, įberti druskos ir užminkyti tešlą.
  3. 3. Tešlą iškočioti maždaug 5 mm storio ir supjaustyti rombais.
  4. 4. Ant kiekvieno gabalėlio dėti po šaukštelį mėgstamos uogienės ir užlenkti, kad gautųsi skarelės.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C tepmeratūros ir skareles kepti apie 20 min.
Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)