Sviestiniai sausainiai su marmeladiniu saldainiu

2024-02-21 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Sviestiniai sausainiai su marmeladiniu saldainiu
Be galo gerai pamenu, kaip tokius sviestinius sausainius, kurių tešla ruošta su grietine, man kepdavo mama. O kepdavo tomis dienomis, kai tik pavykdavo nusipirkti bei rasti marmeladinių saldainių. Tad šis desertas Jums tiesiai iš mano vaikystės su daug labai gražių prisiminimų. Būtinai išmėginkite, esu beveik garantuota, kad juos gaminsite ne vieną kartą. ;)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 2 dideles skardas sausainių. 

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 450 gramų
    • marmeladiniai / želiniai saldainiai: pagal poreikį
    • cukrus: pagal poreikį (sausainių apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia suminkykite tešlą iš kambario temperatūros sviesto, grietinės, druskos ir miltų.
  2. 2. Tada iškočiokite maždaug 3 milimetrų storio lakštą.
  3. Reklama
  4. 3. Supjaustykite nedideliais rombais arba pailgomis juostelėmis - kaip jums patogiau.
  5. 4. Jei supjaustysite tešlą juostelėmis, jomis gražiai apsukame marmeladinius saldainius, jei rombais - saldainį dedame per vidurį ir gražiai užspaudžiame kraštelius.
  6. 5. Tuomet susiruoštus sausainius apvoliokite cukruje.
  7. 6. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  8. 7. Kepkite gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-17 minučių.
  9. 8. Patiekite ir lepinkitės!
Sviestiniai sausainiai su marmeladiniu saldainiu