1. Iš pradžių į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą bei nuolatos maišydamos užvirkite.
2. Nukelkite nuo viryklės, suberkite miltus bei viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Reklama
3. Tuomet suberkite cukrų, gerai išmaišykite.
4. Tešlą šiek tiek atvėsinkite, muškite kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukite, - tinkamos konsistencijos tešla privalo atšokti nuo puodo sienelių bei sušokti į vieną gumulą.
5. Jei išsukus kiaušinius tešla gavosi skystoka (neišlaiko savo formos), grąžiname ją trumpam ant viryklės bei paplikome maišydamos, tai yra trumpai pakaitiname. Ji privalo būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie puikiai išlaikytų formą.
6. Po to dėkite tešlą į konditerinį maišelį bei spauskite sausainius. Man pačiai pavyko pagaminti dvi skardas po 36 sausainius.
7. Paskui kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol sausainiai dailiai apskrus. Sausainiai pavyko tikrai labai skanūs!
8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
9. Rekomendacija: Daugiau plikytų sausainių receptų rasite: Plikyti sausainiai.
Viskas isėjo pasakiškai tik dėjau šiek tiek mažiau miltų.😅
Atsakyti
Karolina Kutienė
Vykęs receptas! Daryti taip kaip rašoma ir pavyks! Ačiū!
Atsakyti
Birute
Labai mėgstu plikytus sausainius reikės pabandyti 🙂
Atsakyti
Gandras
Dariau viską pagal receptą su 3x mažiau cukraus, bet turbūt kažką ne taip, nes nei išsipūtė, nei panašūs į tai ko tikėjausi. Tešla skani. Patarkite, ką galėjau ne taip padaryti? Labai jau norisi, o neišeina.
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Megeja
Atsakyti
Birute
Atsakyti
Mela
Atsakyti
Karolina Kutienė
Atsakyti
Birute
Atsakyti
Gandras
Atsakyti