Mandorla - Itališki migdoliniai sausainiai pagal Beatą

2023-07-06 Autorius WorldRecipes.lt

Mandorla - Itališki migdoliniai sausainiai pagal Beatą
Tikriausiai daugelis sutiksite, kad yra kelios nuomonės, ką reikia daryti su savo norais. Vienas jų - jokiu būdu niekam niekada nesakyti, nes žmonės pradės pavydėti ir galų gale nieks nesigaus. O kita nuomonė - sakyti labai garsiai, nes tada pasaulis išgirs ir įvykdys. Kaip galvojate jūs?

Aš surizikuosiu pasakyti garsiai: noriu dar kartą į Italiją. Noriu, kad Italija mane įsileistų, o namiškiai ramiai išleistų, kad galėčiau vėl mėgautis Italijos virtuve. Praėjusioje savo kelionėje po ją atradau nuostabius migdolinius sausainius - Mandorla. Tad vėl užsinorėjusi išvykti ten pradėjau ieškoti jų recepto. Ir radau Beatos žurnale, fantastiškai pavykstančius. Tad dalinuosi receptu ir su jumis visais. Imkite, kepkite ir lepinkitės. Tikrai nenuvils!

Ingredientai

    • migdolai: 250 gramų
    • migdolai: ~60 (papuošimui)
    • sviestas: 180 gramų
    • cukrus: 150 gramų (+ keli šaukštai paviršiui)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 250 gramų (gali reikėti kiek daugiau)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išimame iš šaldytuvo kad šiek tiek suminkštėtų.
  2. 2. Migdolus užpilame verdančiu vandeniu. Palaikome maždaug 30 minučių, tuomet nulupame.
  3. Reklama
  4. 3. Atidedame maždaug 60-70 migdolų, kurie bus "sveiki" susmeigti į sausainius.
  5. 4. Kitus migdolus sudedame į blenderį, užpilame cukrumi ir sumalame (man šį kartą buvo visai naujas atradimas, kad malant su cukrumi viskas labai gerai pavyksta, nes malant vienus pačius riešutus gaunasi sienomis išlipusi peilius užkemšanti košė).
  6. 5. Sviestą ištriname su migdolais - cukrumi. Po vieną sudedame kiaušinius ir išmaišome.
  7. 6. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įsijojame į tešlą ir išminkome. Turėtų būti kietoka tešla, tad gali prireikti papildomai miltų.
  8. 7. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame maždaug valandai.
  9. 8. Įjungiame orkaitę, nustatę 170 laipsnių temperatūrą.
  10. 9. Atsignybiame tešlos ir kočiojame rutuliukus šiek tiek mažesnius nei graikiškas riešutas.
  11. 10. Padažome į cukrų truputį spustelint. Dedame į kepimo skardą paliekant nemažus tarpelius, nes kepdami šiek tiek pasiskleidžia į plotį.
  12. 11. Į kiekvieną sausainį įdedame po riešutą.
  13. 12. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol bus švelniai apkepę. Lepinamės!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau migdolinių sausainių receptų rasite: Migdoliniai sausainiai.

Asta

Esu šį receptą jau mėginusi jau ne kartą. Tikrai labai skanu. :)
Atsakyti
Mandorla - Itališki migdoliniai sausainiai pagal Beatą

Edita

Kiek dedat sviesto?
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Ačiū už labai gerą pastebėjimą, receptas pataisytas. :)

Daiva

Deja, kiek sviesto dėti nenurodyta...
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Ačiū už pastabumą. Receptas jau pataisytas!:)
Sveiki sausainiai
(10)