Ir dar kartą gaminu be miltų, nes aš labai mėgstu kepinius be jų, jie man atrodo daug sveikesni. Taip pat šiame sausainių recepte nėra naudojami kiaušiniai ir cukrus.
Ingredientai
avižiniai dribsniai: 140 gramų (~10-12 šaukštų)
migdolų miltai: 140 gramų (susmulkinti migdolai)
įvairios sėklos ir riešutai: 250 gramų (naudojau 2 šaukštus saulėgrąžų, 5 šaukštus sezamų, 2 šaukštus linų sėmenų, 6 šaukštus kokosų drožlių ir 2 šaukštus aguonų)
1. Pirmiausia visas sėklas, riešutus ir migdolų miltus sumaišykite (migdolų miltus aš visada gaminu pati - migdolus dalimis tiesiog blenderiu susmulkinu iki rupių miltų).
2. Tuomet medų su sviestu išlydykite ir supilkite į sausą mišinį.
Reklama
3. Gausite vos drėgną birią masę, iš kurios drėgnomis rankomis formuokite poros centimetrų dydžio rutuliukus.
4. Tada dėkite į skardą ir šiek tiek suplokite su šakute.
5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Lepinkitės!
6. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.