Šokoladiniai Kalėdiniai sausainiai "Chocolate Crinkles"

2018-11-19 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladiniai Kalėdiniai sausainiai "Chocolate Crinkles"
Tiesą pasakius, net nežinau kaip šiuos šokoladinius Kalėdinius sausainius būtų teisingiausia pavadinti, todėl pavadinime palieku ir anglišką pavadinimą, o šiaip crinkles reiškia raukšles. Kaip tik dabar rašydama rašydama juos skanauju... Skanumėlis, minkšti ir purūs su traškia plutele.

Beje, labai lengvas receptas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 40 pyragaičių 6-7 centimetrų skersmens.

Ingredientai

    • 100% kakava: 1 puodelio (1 puodelis - 240 mililitrų)
    • cukrus: 2 puodelių
    • augalinis aliejus: 0,5 puodelio
    • kiaušiniai: 4
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių (pasirinktinai, 1 arbatinis šaukštelis - 5 mililitrai)
    • miltai: 2 puodelių
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra: ~1 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite kakavą, cukrų bei aliejų. Įplakite po vieną kiaušinius, taip pat ir vanilės ekstraktą.
  2. sumaišyta masė kalėdiniams sausainiams
  3. 2. Sumaišykite kepimo miltelius, druską su miltais bei įmaišykite į kakavos masę.
  4. įmaišyti miltai į masę
    Reklama
  5. 3. Tuomet uždenkite maistine plėvele bei palikite šaldytuve mažiausiai porai valandų arba net per visą naktį. Atšaldyti būtina tam, kad būtų lengviau formuoti rutuliukus, nes masė yra minštutėlė.
  6. šokoladiniai kalėdiniai sausainiai
  7. 4. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Su šaukšteliu pakabiname masės bei formuojame rutuliukus (maždaug 3-4 centimetrų skersmens) tik jau kiek apvoliojus cukraus pudroje.
  8. formuojami sausainiai apvoliojami cukraus pudroje
  9. 5. Kepdami šie sausainiai didėja į plotį, todėl reikia palikti tam vietos dedant į kepimo skardą.
  10. šokoladiniai kalėdiniai sausainiai išdėlioti kepimo skardoje
  11. 6. Dedame į įkaitiną orkaitę maždaug 12-13 minučių (neperkepame, nes bus sudžiūvę), antrame nuo viršaus lygyje. Jeigu darote iš dvigubos normos, būtinai kepkite per du kartus, nes kai skarda viršuje, sausainiai daug gražiau suskilinėja.
  12. kepami šokoladiniai kalėdiniai sausainiai orkaitėje
  13. 7. Ištraukusios iš orkaitės po kokių 2-3 minučių metaline mentele arba stalo peiliu atsargiai perkelkite pyragaičius ant grotelių (idealiai tinka orkatės grotelės), kad visiškai atvėstų. Nepalikite kepimo skardoje, nes vėstant sudrėksta dugnas ir tada jie nebebūna tokie, kokie turi būt. Skanaukite!
  14. 8. Patarimas: Taip pat noriu pastebėti, kad ilgiau nei nurodyta kepti nederėtų, nes sausainukai sudžius ir paliks kieti.
  15. 9. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)