Sviestiniai sausainiai man primena visas tetas ir ėjimus į svečius vaikystėje. Bet jie tikrai yra nuostabūs.
Sviestiniai sausainiai ne tik gražiai atrodo, bet ir tirpsta burnoje. Sviestinių sausainių receptų yra begalės, tačiau yra kelios taisyklės, kurios galioja jiems visiems.
Esminis dalykas yra 4 pagrindiniai ingredientai - sviestas, miltai, cukrus ir druska. Nuo ingredientų santykio priklauso sausainių tekstūra. Atsižvelgiant į tai, kad ingredientai yra vos keli, siūlau juos išsirinkti kokybiškesnius, kad sausainiai gautųsi skanesni.
Miltų kiekis taip pat priklauso nuo recepto. Miltų atliekama funkcija čia gan aiški - kuo daugiau miltų, tuo tvirtesnė tešla bus ir ji taps lengviau iškočiojama, taip pat tai reiškia, kad lengviau išpjaustyti sausainių formas, tačiau reikia nepamiršti, kad ir sausainių tekstūra bus kiek kietesnė.
Jei gaminsite pagal receptą, kur miltų yra naudojama mažiau, tuomet smulkių detalių turinčių formų išgauti nepavyks ir jie bus trapesni, tačiau pamatysite kaip jie tirps burnoje.
Jei nori pasigaminti sveikuoliškus sviestinius sausainius, tuomet sumaišykite įprastus miltus su pilno grūdo miltais (tik atkreipkite dėmesį, kad daugiau turi likti kvietinių miltų), tokiu atveju sausainiai taps kiek kietesni, tačiau tokie pat skanūs.
Jei nenaudojate glitimo, įprastus miltus galite pakeisti speltų miltais, tokiu atveju sausainiai bus kietesni. Taip pat galite naudoti migdolų ar kokosų miltus, tik atkreipkite dėmesį, kad tai kiek kitokios konsistencijos miltai, tad tešla bus biresnė, bet to išsigąsti nereikėtų, tiesiog įmuškite papildomai kiaušinį.
Reklama
Kadangi tai yra sviestiniai sausainiai, rekomenduoju rinktis kuo kokybiškesnį
sviestą. Bent jau 80 proc. riebumo ir nekeiskite juo margarinu ar kitu riebalų mišiniu. Kuo daugiau sviesto bus naudojama tuo trapesni ir labiau tirpstantys burnoje sausainiai bus. Sviestas taip pat suteikia šiems sausainiams būdingą skonį ir švelnų aromatą.
Sviestiniams sausainiams kepti dažniausiai yra naudojamas įprastas
baltas cukrus (norint sausainiams suteikti burnoje tirpstančių sausainių pojūtį yra rekomenduojama rinktis
cukraus pudrą). Be saldumo cukrus suteikia auksinę spalvą ir traškumą. Galima rinktis ir rudąjį cukrų, bet šiuo atveju sausainiai taps tamsesni, drėgnesni ir ne tokie traškūs.
Jei planuojate sausainius glazūruoti, aptepti šokoladu, džemu ar kokiu kitu kremu cukraus kiekį recepte sumažinkite bent trečdaliu.
Taip pat, kad skonis būtų labiau subalansuotas rekomenduojama įberti žiupsnelį druskos sumaišant su miltais. Ji ne tik subalansuoja, bet ir išryškina kepinių skonį.
Kepant sviestinius sausainius ne visada naudojami kiaušiniai. Dažniausiai jie naudojami, kad tešlos struktūra būtų tvirtesnė, taip pat ji lengviau kočiojasi, o sausainiai tampa ne tokie trapūs. Rekomenduoju rinktis receptą, kuriame yra įtraukti kiaušiniai, jei planuojate sausainius kur nors vežti, laikyti dėžutėje ar dovanoti.
Būtinai išbandykite šį receptą namuose, jis labai paprastas, o sausainiai gaunasi tiesiog puikūs. Labai tiks pavaišinti svečiams ar pasimėgauti prie kavos arba arbatos puodelio.
Ada
Atsakyti
Paulius
Atsakyti
Ieva
Atsakyti
Janina
Atsakyti
kepėja
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
Hazel
Atsakyti
Hazel
Opapa
Atsakyti
Gilė
Atsakyti
Laima
Atsakyti
Diana
Atsakyti
Egle
Atsakyti
Gilė
Amelija
Atsakyti
Lina
Arnoldas Morozas
Atsakyti
😏 a.
Atsakyti
Roberta
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Laurynas
Atsakyti
Laura
Atsakyti
Vygandas V
Atsakyti
mažosios kepėjos
Atsakyti