Avižiniai paplotėliai - sausainiai

2023-09-01 Autorius WorldRecipes.lt

Avižiniai paplotėliai - sausainiai
Pastaruoju metu tęsiu spintelių švarinimo akciją. Radau receptą, į kurį galima lengvai sunaudoti visas užsilikusias riešutų, džiovintų vaisių ir šokolado drožlių atsargas. Šį kartą išmėginau avižinius paplotėlius - kadangi labai mėgstu javainių batonėlius, naminė tokių batonėlių versija irgi pateisino visus mano lūkesčius. O juos iškepti paprasta, tarsi du kart du. Būtinai pamėginkite ir Jūs. Baigiu visas pagyras ir imamės darbo! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • greito paruošimo avižinių dribsnių košei: 300 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • rudo cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • medaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • vanilinio cukraus arba cinamono (jeigu mėgstate)
    • pagardai: 1 didelės saujos (pvz. skaldytų riešutų, razinų, skaldyto baltojo arba juodojo šokolado, kokoso drožlių, džiovintų bananų, ananasų, spanguolių, papajų ar panašiai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame puode lydytą sviestą išmaišykite su medumi ir cukrumi.
  2. 2. Tada į gautą masę suberkite avižinius dribsnius ir pasmulkintus priedus. Aš šį kartą naudojau skaldytus graikinius riešutus, skaldytą šokoladą, šiek tiek džiovintų spanguolių ir daaaug kokoso drožlių (jos tikrai nuostabiai čia tinka!).
  3. Reklama
  4. 3. Viską išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi.
  5. 4. Skardoje masę tolygiai paskleiskite ir gerai ranka suspauskite, kad neliktų atskirų trupinių - paplotis turi būti maždaug 1 centimetro storio.
  6. 5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol gražiai paruduos.
  7. 6. Po to ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio batonėliais.
  8. 7. Itin skanu patiekti su kava, arbata, sultimis ar pienu. Pasilepinkite!