Šie sausainiai gaunasi trapūs ir tirpsta burnoje. Juos labai tinka valgyti prie kavos, arba tiesiog su pienu, čia jau kaip labiau mėgstate. Pagaminti juos ganėtinai paprasta, tešla tikrai itin lengvai minkosi, nėra lipni.
1. Iš pradžių miltus, kakavos miltelius, druską ir kavą suberkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.
2. Tuomet į didesnį dubenį sudėkite minkštą sviestą, vanilę bei cukrų. Elektriniu maišytuvu greitai plakite maždaug 60 sekundžių. Greitį sumažinkite ir po truputį įplakite sausą miltų mišinį.
Reklama
3. Kai jau plakti darosi sunku, suberkite likusį mišinį ir rankomis suminkykite vientisą tešlą. Susukite ją į maistinę plėvelę ir pastatykite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
4. Kai jau tešla atšąla, iškočiokite ją, ant pamiltuoto stalviršio, į ploną lakštą. Norima formele išspauskite sausainius bei sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
5. Tuomet skardelę pastatome į šaldymo kamerą maždaug 30 minučių. Mano šaldymo kamera ganėtinai, tai sausainius ant kepimo popieriaus tiesiog dėjau sluoksniais. Po to juos lengvai perdėjau į didelę kepimo skardą.
6. Tada orkaitę įkaitinkite iki 175-180 laipsnių. Sausainius (juos, prieš kepant, galima pabarstyti cukrumi. Aš jau iškepusius barsčiau cukraus pudra) dėkite jau atšaldytus.
7. Kepkite maždaug 15 minučių. Mano pačios sausainiai buvo itin mažučiai ir plonyčiai, tai užteko kepti vos 11 minučių.
8. Iškepusius sausainėlius perkelkite ant grotelių, kad šiluma išgaruotų, o jie patys sutvirtėtų bei taptų trapūs. Skanaukite gerai atvėsusius!
9. Rekomendacija: Daugiau kakavinių sausainių receptų rasite: Kakaviniai sausainiai.