Trapūs sviestiniai sausainiai su uogiene – tai klasikinis ir gardus desertas, kuriam būdingas švelnus trapios tešlos pagrindas ir saldus uogienės sluoksnis. Sviestinės tešlos pagrindas suteikia sausainiams švelnumo ir lengvumo, o viduryje esanti uogienė – gaivaus vaisių skonio. Ant viršaus užtarkuojama likusi sviestinė tešla, sukuriant malonią tekstūros kontrastą ir suteikiant sausainiams traškumo.
Šis desertas yra idealus su arbata ar kava, puikiai tinka tiek kasdieniams pasmaguriavimams, tiek šventiniam stalui. Uogienės rūšį galima pasirinkti pagal savo skonį – nuo saldžių braškių iki šiek tiek rūgštesnių vyšnių ar slyvų.
Redaktorės Vaidos komentaras - visiškai vaikystės desertas, kur sausainiai iškepdavo vis kitokie, priklausomai kokia tuo metu uogienė būdavo atnešta iš rūsio. Šie sausainiai vienas iš tų desertų, kur valgant sukyla sentimentai.