Tamsūs sausainiai su avinžirnių miltais ir šokoladu

2023-06-22 Autorius WorldRecipes.lt

Tamsūs sausainiai su avinžirnių miltais ir šokoladu
Visai neseniai viename angliškame receptų portale pamačiau šių tamsių sausainių su avinžirnių miltais ir šokoladu receptą ir supratau, kad tikrai tokių dar nebuvau gaminusi. Apskritai avinžirnių miltai mano virtuvėje atsirado tik visai neseniai ir dar tik ieškau receptų. Tad pamačiusi šį desertą, net neabejojau, kad išmėginsiu, tad būtent tai ir padariau. Rezultatas pranoko pirminius išsikeltus lūkesčius ir sausainiai buvo labai greitai suvalgyti. Tai ženklas, kad receptu verta dalintis ir su Jumis visais. Tad mėginkite jau šiandien! ;) 

Ingredientai

    • avinžirnių miltai: 110 gramų
    • kakava: 25 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilins cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • lydytas kokosų aliejus: 80 gramų
    • cukrus: 50 gramų (arba medus)
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome visus sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską ir cukrų.
  2. 2. Tada įmušame kiaušinį, supilame pravėsusį aliejų ir suberiame susmulkintą šokoladą.
  3. Reklama
  4. 3. Viską gerai išminkome.
  5. 4. Tuomet formuojame rutuliukus, juos suspaudžiame ir dedame ant kepimo popieriaus. Gaunasi maždaug 10 sausainių.
  6. 5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 10-12 minučių. Skanaujame!
  7. 6. Papildymas: Prikepiau dar vieną porciją vaikui į mokyklą vietoje bandelių. Itin skanūs sausainiai, vaikai valgė net nesuprasdami, kad jie yra sveikuoliški. Nuostabus užkandis - desertas, praturtintas skaidulomis.
Sausainiai Ežiukai
(6)
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)