Sausainiai voveraitės

2020-11-25 Autorius Skanūs kąsneliai

Sausainiai voveraitės
Kokie fantastiškai gardūs šie sausainiai, kurių išvaizda labai primena grybus voveraites. Šio recepto paslapčių išmokau iš savo močiutės, o dabar pasidalinsiu ir su Jumis! ;)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 80 gramų
    • brendis: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus (sausainiams kepti)
    • cukraus pudra (sausainiams apibarstyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kepimo formelę kaitiname aliejuje, ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, kiaušinius išplakame iki vientisumo, beriame miltus, pilame brendį ir vandenį, beriame druską. Užmaišome skystą tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Pilame po šaukštą tešlos į kepimo formelę, leidžiame pertekliui ištekėti žemyn atgal į dubenį.
  5. formuojami sausainiai voveraitės
  6. 4. Įmerkiame į aliejų ir po maždaug 10 sekundžių atskiriame šakute tešlą nuo kepimo formos.
  7. kepami sausainiai voveraitės
  8. 5. Verdame aliejuje pavartydami, kol įgauna auksinę spalvą, perkeliame ant sietelio, kad aliejus nulašėtų.
  9. 6. Apiberiame cukraus pudra.
  10. sausainiai voveraitės su cukraus pudra
  11. 7. Patiekiame ir lepinamės!
  12. voveraitės sausainiai
Sausainiai voveraitės
Recepto autorius Skanūs kąsneliai

Rima Vilkelienė

Męs su Mama, kaip virdavome, nenuimdavome nuo formelės, tol kol neparuduoja. Laikome su formele aliejuje ir verdame po vieną voveraitę.
Atsakyti

albina

jos pavirę kažkiek pačios nukrenta
Atsakyti

nijolė

Nežinau, kas tokią nesąmonę parašė.... formą įkaitini, kepi joje po vieną ir kaskart, prieš naują "voverušką" formelę pamirkyti alkoholio taurėje, kad tešla neliptų.
Atsakyti
Sausainiai "Koržykai"
(1)