Kokie fantastiškai gardūs šie sausainiai, kurių išvaizda labai primena grybus voveraites. Šio recepto paslapčių išmokau iš savo močiutės, o dabar pasidalinsiu ir su Jumis! ;)
Ingredientai
kiaušiniai: 3
miltai: 80 gramų
brendis: 1 valgomojo šaukšto
vanduo: 1 valgomojo šaukšto
druska: žiupsnelio
aliejus (sausainiams kepti)
cukraus pudra (sausainiams apibarstyti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepimo formelę kaitiname aliejuje, ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
2. Per tą laiką, kiaušinius išplakame iki vientisumo, beriame miltus, pilame brendį ir vandenį, beriame druską. Užmaišome skystą tešlą.
Reklama
3. Pilame po šaukštą tešlos į kepimo formelę, leidžiame pertekliui ištekėti žemyn atgal į dubenį.
4. Įmerkiame į aliejų ir po maždaug 10 sekundžių atskiriame šakute tešlą nuo kepimo formos.
5. Verdame aliejuje pavartydami, kol įgauna auksinę spalvą, perkeliame ant sietelio, kad aliejus nulašėtų.
Nežinau, kas tokią nesąmonę parašė.... formą įkaitini, kepi joje po vieną ir kaskart, prieš naują "voverušką" formelę pamirkyti alkoholio taurėje, kad tešla neliptų.
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Rima Vilkelienė
Atsakyti
albina
Atsakyti
nijolė
Atsakyti