Tai gana sveiki ir itin skanūs avižiniai sausainiai, kuriuose nėra naudojami nei kiaušiniai, nei miltai, nei pieno produktai ar net cukrus. Jie gaunasi minkšti bei saldūs ir itin sotūs, tuo pačiu gana greitai pagaminami.
1. Pirmiausia avižas, razinas, cinamoną, vanilę bei kepimo miltelius sumaišome tarpusavyje.
2. Tada medų, jeigu reikia pašildome, kad šis suskystėtų, sumaišome su riešutų sviestu ir įmaišome į vandens avižų masę. Bananą sutriname šakutės ir įmaišome į skystus ingredientus.
3. Sausus ingredientus sumaišome su drėgnais. Masę išmaišome, kol visai nebesimatys sausų produktų. Pagardiname riešutais, jeigu juos naudosime.
4. Šaukštu dedame masę ant kepimo popieriaus.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol tampa auksiniai. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.