Sausainiai: Varškiniai ritinėliai su cinamonu

2019-07-01 Autorius Jurgittos receptai

Sausainiai: Varškiniai ritinėliai su cinamonu
Svarbiausia šių sausainių-ritinėlių neperkepti, nes kitaip jie gausis kietoki. Jie yra ploni, todėl iškepa greitai. Labai gardu valgyti su puodeliu pieno.

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • miltai: 275 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: 40 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpiname. Kepimo miltelius sumaišome su miltais, varške ir ištirpintu sviestu, viską gerai išmaišome. Kiaušinį plakame su cukrumi 5 minutes (iki purumo).
  2. 2. Tada viską supilame į varškinę masę, užminkome tešlą bei leidžiame jai truputį pastovėti. Po to tešlą iškočiojame į maždaug 0,5 centimetro storio stačiakampio formos lakštą, pabarstome cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir suvyniojame kaip vyniotinį (vynioti ilgesnį kraštą).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet supjaustome maždaug 1 centimetro storio ritinėliais bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Lepinamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)