Svarbiausia šių sausainių-ritinėlių neperkepti, nes kitaip jie gausis kietoki. Jie yra ploni, todėl iškepa greitai. Labai gardu valgyti su puodeliu pieno.
1. Iš pradžių sviestą ištirpiname. Kepimo miltelius sumaišome su miltais, varške ir ištirpintu sviestu, viską gerai išmaišome. Kiaušinį plakame su cukrumi 5 minutes (iki purumo).
2. Tada viską supilame į varškinę masę, užminkome tešlą bei leidžiame jai truputį pastovėti. Po to tešlą iškočiojame į maždaug 0,5 centimetro storio stačiakampio formos lakštą, pabarstome cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir suvyniojame kaip vyniotinį (vynioti ilgesnį kraštą).
Reklama
3. Tuomet supjaustome maždaug 1 centimetro storio ritinėliais bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Lepinamės!
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.