Sausainiai be kepimo miltelių "Obuolių skarelės" pagal Beatą

2020-09-17 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Sausainiai be kepimo miltelių "Obuolių skarelės" pagal Beatą
Šių sausainių be kepimo miltelių receptą pamačiau Beatos virtuvėje ir nusprendžiau, kad reikia pasigaminti. Jie tikrai labai skanūs ir paprastai pagaminami. Pamėginkite ir Jūs. :)

Iš nurodyto ingredientų kiekio aš iškepiau dvi dideles skardas sausainių.

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • sviestas: 270 gramų
    • grietinė: 250 gramų
    • obuoliai: 3 (dideli)
    • cukrus: 100 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1 (sausainių patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus suberkite ant stalviršio.
  2. 2. Dėkite šaltą sviestą ir sukapokite peiliu. Turėtų gautis birūs trupiniai. Sudėkite juos į dubenį.
  3. 3. Druską berkite į grietinę, išmaišykite ir supilkite ant trupinių. Masę suminkykite į vientisą gumulą.
  4. 4. Dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui pailsėti.
  5. 5. Obuolius nulupkite ir supjaustykite storais šiaudeliais.
  6. 6. Pabarstykite cukrumi bei cinamonu.
  7. 7. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratukais.
  8. 8. Dėkite po gabaliuką obuolio ir susukite tarsi skareles.
  9. 9. Sausainius dėkite į kepimo skardą ir patepkite kiaušinio plakiniu.
  10. 10. Galite, jeigu norisi, pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu (aš šį kartą nusprendžiau to nedaryti, bet galvoju, kad pabarsčius skaniau).
  11. 11. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Lepinkitės!
  12. sausainiai su obuoliais pagal beatą