Sausainiai Skarelės su obuolių įdaru

2020-08-19 Autorius Su karamele

Sausainiai Skarelės su obuolių įdaru
Tokie sausainiai, kurie vadinasi "skarelės", yra labai populiarūs mūsų virtuvėje. Mes juos su vyru itin mėgstame prie rytinės kavos puodelio. Daug nesuvalgome, bet po vieną ar du, kad diena prasidėtų saldžiai, po skanių pusryčių. :) 

Tokius sausainius galima gaminti ne tik su obuoliais, bet ir su kriaušėmis. Šį kartą namuose turėjau obuolių, tai gaminau su jais.

Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyko iškepti dvi skardas. :)

Ingredientai

    • miltai: ~3,5-4 stiklinių
    • šaltas sviestas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • cukraus ir cinamono mišinys (apibarstymui)
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui; užtenka tik trynio, jei turite iš kažkur vieną likusį)
    • obuoliai arba kriaušės: pagal poreikį (supjaustome skiltelėmis + apšlakstome citrina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į didelį dubenį suberkite miltus ir sutarkuokite šaltą sviestą.
  2. 2. Tada "įdarbinkite" rankas ir išmaigykite masę, kol visas sviestas "pasislėps" miltuose ir nebeliks jo gabalėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, įberkite druskos ir viską išmaišykite, iš pradžių šaukštu arba mentele, paskui rankomis permaigykite, kol gausite tolygų tešlos kamuoliuką.
  5. tešlos ruošimas
  6. 4. Pasiruoštą tešlos kamuoliuką maistinėje plėvelėje dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Galite palikti ir per visą naktį, bet tada prieš gaminant reiktų ištraukti mažiausiai viena valanda anksčiau.
  7. 5. Po to tešlos kamuolį iškočiokite į didelį stačiakampį, jį supjaustykite į kvadratukus.
  8. sausainių tešla supjaustyta kvadratėliais
  9. 6. Obuolius arba kriaušes supjaustykite skiltelėmis (jeigu tai darote iš anksto, apšlakstykite citrina, kad neparuduotų).
  10. 7. Paskui tešlos lakštą apibarstykite cukraus-cinamono mišiniu, uždėkite po skiltelę obuolio arba kriaušės įstrižai kvadratėlio ir "apvirkite" vienu krašteliu ir kitu krašteliu, spustelėkite, kad tešla suliptų.
  11. 8. Sausainius išdėliokite į kepimo popieriumi padengtas skardas, juos aptepkite kiaušiniu (arba tik kiaušinio tryniu) ir apibarstykite likusiu cinamono mišiniu.
  12. sausainiai skarelės prieš kepimą
  13. 9. Dėkite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Lepinkitės!
  14. iškepti sausainiai skarelės su obuoliais

Gintarė

Labai skanūs. 👍 Verta išmėginti.
Atsakyti

Karina

Aš gaminau su aviečių uogiene. Lb patiko. Išbandžiau ir su slyvų ir su braškių.
Atsakyti

Va

Ar neišbėga uogienė?🤔🤔🙂😉

Milda

O nei kepimo milteliu nei mieliu ar nereikia?
Atsakyti

undefined

Nereikia

Zina

Tešla gali būti ir pirktinė? Nes labai panašus receptas į sluoksniuotis tešlos
Atsakyti

Virginija

Dėjau 3.5 stiklinės miltų, bet tešla gavosi kieta. Niekaip negalėjau suformuoti rutulio. Vis byrėdavo gabalai nuo kraštų. Į jau besiformuojantį rutulį teko pridėti dar grietinės ir didelėmis pastangomis pavyko tą rutulį suformuoti. Mačiau receptą su tiek pat sviesto ir grietinės, bet reikėjo dėti tik dvi su puse stiklinės miltų. Ir čia miltų dėčiau mažiau. Gal tik 3 stiklines.
Atsakyti

Aldona

Galima želė saldainį į vidų
Atsakyti

Marta

Dedama 2 stiklinės miltų su trupučiu, bet tik ne trys. Aš tešlą kapoju peiliu, kol sviesto nesimato. Visas procesas vyksta ant lentos.
Atsakyti

Daiva

Tinka ir su bananais, želė saldainiais, varškės įdaru. Labai skanūs pyragėliai.
Atsakyti

Audronė

Aš į tešlą dar dedu cukraus ir kepimo miltelių.
Atsakyti
Morkų sausainiai su varškės kremu
(3)
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)
Sausainiai voveraitės
(19)