1. Pirmiausiai į dubenį sudedame sviestą, suberiame cukrų (rudąjį ir baltą), įmušame kiaušinį, suberiame vanilę ir išsukame iki purios masės.
2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius ir įmaišome į sviesto , kiaušinio ir cukraus mišinį.
Reklama
3. Dar kitame dubenėlyje sumaišome tarkuotas morkas ir avižinius dribsnius ir sukrečiame į sausainių tešlą. Gerai išmaišome.
4. Masę uždengiame maistine plėvele ir valandą laikome šaldytuve.
5. Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių paliekame maždaug 5 centimetrų tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis.
6. Skardą su sausainiais dedame į įkaitinta orkaitę iki 175 laipnsių temperatūros ir kepame maždaug 10- 15 minučių. Iškepusius sausainius atvėsiname ant grotelių.
7. Kol sausainiai vėsta paruošiame kremą. Į dubenį dedame sviestą, varškę, cukraus pudrą ir vanilę. Išsukame iki vientisos masės.
8. Imame po vieną sausainį, gausiai aptepame kremu, užvožiame kitą sausainį ir atsargiai paspaudžiame.
9. Paruoštus sausainius dedame į šaldytuvą, kad kremas įsigertų ir sutvirtėtų.
10. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.