Morkų sausainiai su varškės kremu

2020-04-01 Autorius WorldRecipes.lt

Morkų sausainiai su varškės kremu
Kai vaikai nori sausainių, man visuomet norisi pagaminti ką nors sveikesnio. Gal ir nėra patys sveikiausi, bet sveikesni. Ir labai skanūs. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 110 gramų (kambario temperatūros)
    • kiaušiniai: 1 
    • cukrus: 100 gramų
    • rudasis cukrus: 100 gramų
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • kvietiniai miltai: 135 gramų
    • avižiniai dribsniai: 85 gramų
    • smulkiai tarkuotos morkos: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • švelnioji varškė: 110 gramų (Philadelpia kreminio sūrelio - kambario temperatūros)
    • sviestas: 50 gramų (kambario temperatūros)
    • cukraus pudra: 60 gramų
    • vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai į dubenį sudedame sviestą, suberiame cukrų (rudąjį ir baltą), įmušame kiaušinį, suberiame vanilę ir išsukame iki purios masės.
  2. 2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius ir įmaišome į sviesto , kiaušinio ir cukraus mišinį.
  3. Reklama
  4. 3. Dar kitame dubenėlyje sumaišome tarkuotas morkas ir avižinius dribsnius ir sukrečiame į sausainių tešlą. Gerai išmaišome.
  5. 4. Masę uždengiame maistine plėvele ir valandą laikome šaldytuve.
  6. 5. Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių paliekame maždaug 5 centimetrų tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis.
  7. 6. Skardą su sausainiais dedame į įkaitinta orkaitę iki 175 laipnsių temperatūros ir kepame maždaug 10- 15 minučių. Iškepusius sausainius atvėsiname ant grotelių.
  8. 7. Kol sausainiai vėsta paruošiame kremą. Į dubenį dedame sviestą, varškę, cukraus pudrą ir vanilę. Išsukame iki vientisos masės.
  9. 8. Imame po vieną sausainį, gausiai aptepame kremu, užvožiame kitą sausainį ir atsargiai paspaudžiame.
  10. 9. Paruoštus sausainius dedame į šaldytuvą, kad kremas įsigertų ir sutvirtėtų.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.