Itin traškūs, saldūs, lipnūs, labai skanūs, greitai ir lengvai iškepami kukurūzų dribsnių sausainiai.
Kukurūzų dribsnių įprastai aš nevalgau. Jie mano spintelėje atsidūrė visai netyčia, kai porai dienų turėjome svečių - vaikų. Norėjosi turėti atsargai kažko greitai pagaminamo, jeigu kartais vaikas nenorėtų valgyti įprastų pusryčių: kiaušinių, blynų ar sumuštinių. Taip ir užsiliko nuo to karto maždaug pusė didelio pakelio sausų pusryčių. Vis galvojau, ką čia būtų galima su jais padaryti, nes su pienu valgyti visai nesinorėjo. Perverčiau seną kepinių knygą ir pasirinkau šį receptą. Juolab, kad sausainių buvau ragavusi prieš kelis metus. Tada žmonos keptais sausainiais mane pavaišino kolega.
Itin paprastai ir itin greitai juos iškepsite. Užtruksite vos apie 15 minučių. Receptas idealiai tinka, kai norisi, kažko saldaus žaibišku greičiu.
Keli mano pastebėjimai. Iškart apsidraudžiau ir visas savo kepimo skardas ištepiau aliejumi bei įklojau kepimo popierių, nes receptų knygoje yra parašyta, kad sausainiai ganėtinai lipnūs ir priklausomai nuo kepimo popieriaus kokybės, gali prilipti. Taigi, nenorėjau rizikuot. Sausainiai neprilipo, nors buvo šiek tiek kibūs.
Jokiu būdu sausainių nepaliekame atvėsti skardoje, nes šitaip jie gali prilipti. Išėmę iš orkaitės, palaukiame kelias minutes ir tik tada perkeliame atvėsti ant grotelių.
Šiaip visai gardūs sausainiai, saldoki, su priedais: aguonomis, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis. Jeigu norisi galima įdėti ir riešutų. Minusas tame, kad jie gan lipnūs ir valgant kimba prie dantų.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 20 sausainių.
Kristina
Atsakyti
Vida
Vida
Atsakyti
Aistė
Atsakyti