Migdoliniai trapūs sausainiai Velykoms

2020-04-09 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Migdoliniai trapūs sausainiai Velykoms
Šių metų Velykoms nusprendžiau gaminti labai skanius migdolinius sausainius. Itin gardūs ir itin gražūs, dekoruoti sausainiai tinkantys bet kokiai progai. Galite juos pasigaminti iš anksto, tada sudėti į sandariai uždarytą stiklainį ir paslėpti kur nors, kad akys nematytų, nes numatomos datos gali ir nesulaukti, dėl savo nuostabaus skonio. Jie nerealiai patiko mano vaikams. :)

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • šaltas sviestas: 200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukraus pudra: 8 valgomųjų šaukštų
    • migdolų miltai: 6 valgomųjų šaukštų
    • riebi grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • migdolų aromatas
    Glaistui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas prieš gaminant: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Vieną kiaušinio baltymą pasilikite glaistui, kitą pasilikite kitam patiekalui - mums šį kartą jo neprireiks.
  2. atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių
  3. 2. Pirmiausia miltus persijokite su druska.
  4. Reklama
  5. 3. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą.
  6. 4. Tada sudėkite likusius ingredientus ir greitai užminkykite tešlą.
  7. 5. Jeigu tešla atrodys per sausa tai įdėkite dar grietinės, jeigu labai limpa prie rankų - įberkite miltų.
  8. 6. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
  9. 7. Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio.
  10. 8. Tuomet išpjaukite norimos formos sausainius.
  11. pjaunami migdoliniai sausainiai
  12. 9. Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  13. migdoliniai sausainiai kepimo skardoje
  14. 10. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių.
  15. iškepti velykiniai sausainiai
  16. 11. Galiausiai atvėsusius sausainius puoškite glaistu.
  17. dekoruoti velykiniai sausainiai
  18. 12. Patiekite ir lepinkitės!
  19. migdoliniai trapūs sausainiai
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)