Šokoladiniai sausainiai su riešutais ir sviestu pagal Beatą

2024-04-14 Autorius Baltoje lėkštėje

Šokoladiniai sausainiai su riešutais ir sviestu pagal Beatą
Labai gerai pamenu, kad šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų, kuri vadinosi "Beatos virtuvė". Ir iškart juos išmėginau. Sausainiai buvo (ir yra) lengvai pagaminami ir tikrai be galo gardūs, tad receptas greitai "prigijo" ir mūsų šeimoje. Idealiai tinka tikriems saldumynų mėgėjams. Ganėtinai nuodėmingi, nes kalorijų geriau net neskaičiuoti, bet kartas nuo karto tikrai galima šitaip pasilepinti. O prie kavos puodelio, patikėkite manimi jei "sueina" greitai. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šokoladas: 100 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kakavos milteliai: 25 gramų
    • riešutai: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite bei sumaišykite su cukrumi, įmaišykite atskirame dubenyje šiek tiek paplaktą kiaušinį.
  2. 2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei kakava.
  3. Reklama
  4. 3. Miltų mišinį berkite į sviesto masę, sumaišykite, tuomet berkite susmulkintą šokoladą ir riešutus. Dar kartą sumaišykite.
  5. 4. Tada tešlą šaukštu sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  6. 5. Patiekite ir lepinkitės!
Šokoladiniai sausainiai su riešutais ir sviestu pagal Beatą
Šokoladiniai sausainiai su riešutais ir sviestu pagal Beatą
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)