Varškės sausainiai Rožytės

2024-10-04 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Varškės sausainiai Rožytės
Šiame recepte gaminamos varškės „rožytės“ yra įdomus ir skanus būdas iškepti saldžius varškės pyragėlius. Pirmiausia, varškė kartu su druska, cukrumi, kiaušinių tryniais ir sviestu sutrinama iki vientisos masės, naudojant blenderį. Tuomet pridedami miltai ir kepimo milteliai, o tešla minkoma rankomis. Iškočiojus tešlą, stikline formuojami apskritimai. Keturi tokie apskritimai dedami vienas ant kito, susukami ir perpjaunami per vidurį, kad gautųsi dvi „rožytės“. Galiausiai, šie pyragėliai kepami apie 20 minučių 180 °C temperatūroje, kol tampa auksinės spalvos ir traškūs.

Patiekti galima tiek šiltus, tiek atvėsusius, o dėl savo estetiškos formos šie kepiniai idealiai tinka įvairioms šventėms ar vakarėliams.

Ingredientai

    • Varškė: 250 g
    • Druska: žiupsnis
    • Kiaušinio tryniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 120 g
    • Sviestas: 100 g
    • Miltai: 280 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į maisto smulkintuvą sudėti varškę, druską, kiaušinių trynius, cukrų ir sviestą. Viską sutrinti. Masę perkelti į dubenį.
  2. 2. Į tą patį dubenį sudėti miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Gautą tešlą iškočioti ir stiklinės ar formelės pagalba išspausti apskritimus.
  5. 4. Į eilutę vienas ant kito sudėti 4 blynelius ir tvirtai susukti.
  6. 5. Per vidurį ritinėlio perpjauti ir turi gautis dvi rožytės.
  7. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir rožytes kepti apie 20 min.